БЕОГРАЂАНЕ и госте престонице у новогодишњој ноћи забављаће Саша Ковачевић, Харис Џиновић, Бајага и Дејан Петровић и Биг бенд, саопштено је у уторак у Скупштини града на званичном представљању програма “Београдске зиме”, чиме су потврђене информације које су “Новости” већ објавиле.Осим музичког дела, у оквиру празничног програма биће приказане и филмске пројекције домаћих и иностраних блокбастера на платоу Славија.Манифестација “Београдска зима”, под слоганом “Заокружи Београд”, трајаће до 31. јануара 2019. и обухватиће “Трг бајки”, клизалиште са санкалиштем са пратећим програмима на Тргу Николе Пашића, “Божићно сеоце” код Храма, као и “Трг отвореног срца”, који ће се ове године сместити на простору према Обилићевом венцу.

Као што су “Новости” раније објавиле, дан уочи Нове године на платоу испред Народне скупштине наступиће “Сарс”, “Рудиментал и Stereo MC's, а на платоу Славија биће приказани филмови “Краљ Петар Први” и “Предатор” у 3Д верзији. У новогодишњој ноћи на бисокопском платну на отвореном пуштаће се “Јужни ветар”, “Боемска рапсодија” и Everybody knows. Првог дана јануара од 14.00 наступиће Александар Седлар и Београдска симфонијета са гостима, а у вечерњим сатима Београђани ће ђускати уз Расту, Sеnidah, “Грамофонџије” и DISCIPLES. Када је реч о филмског програму, првог дана нове године приказиваће се филмови “Ко то тамо пева”, AD Astra и Bumblebee.- За ова два месеца нашим грађанима и гостима који долазе у нашу престоницу нудимо добар садржај, одабир уметника и музику за свачији укус – рекао је заменик градоначелника Горан Весић. – Посебно сам поносан што ће већи део програма у та два месеца бити намењен деци, као што је “Трг бајки” испред Установе културе “Вук Караџић”, такође, “Трг отвореног срца” и “Божићно сеоце” испред Храма Светог Саве, као и традиционално богат садржај на Тргу Николе Пашића.

ЉУБИТЕЉИ клизања и ове године моћи ће да се препусте зимским чаролијама на Тргу Николе Пашића од 15. децембра, а радови на постављању санкалишта за најмлађе, као и гејминг зоне увелико су у току. На дан отварања са клизачима ће се дружити популарни јутјубер “Бака Прасе”. Планиран је и концерт групе “Неверне бебе” и Лене Ковачевић. Од 4. до 28. јануара на платоу испред Храма Светог Саве ће бити реализовано око 150 програма, музичко-сценских наступа, представа за децу, концерата, наступа хорова и солиста, плесних група и мађионичара.

Izvor Novosti