ЛОШЕ успомене на низ од три пораза у Еврокупу биће препуштене забораву уколико Црвена звезда вечерас (19.00), пред својим навијачима, надигра Брешу у препоследњем колу прве рунде такмичења. Победа широм отвара врата топ 16 фазе, у којој претходни резултати не играју битну улогу.После двонедељне паузе, српски шампион је убедљивим тријумфом над Задром у АБА лиги одлично одрадио увертиру за сусрет са тимом који му је нанео први пораз у сезони (61:69).- Ако размишљате о прошлости, никад ништа нећете добро урадити у животу – филозофски приступа предстојећем дуелу тренер црвено-белих Милан Томић. – Не размишљамо о тој првој утакмици, али смо погледали неке њене делове. Не размишљамо ни о исходу осталих мечева у групи, као ни о ономе што нам следи. Тренутно је само Бреша у фокусу. За италијанску екипу требало би да дебитује у Еврокупу Американац Џеред Канингем, бек који је прошле сезоне освојио немачку титулу са Бајерном.

– Јачи су за једног играча, а иначе су јаки на бековским позицијама. Треба да наметнемо агресивну игру и у одбрани и у нападу, да постижемо што више лаких поена у контранападу. Кад играш на домаћем терену, то је рецепт за победу – анализира Томић, који не може да рачуна само на Марка Кешеља због повреде задње ложе.Пораз црвено-белих у Бреши био је прилично шокантан због раног вођства нашег тима од чак 22 поена.- Научили смо тада да ни 20 разлике не значи ништа, тако да нема опуштања ниједног тренутка – каже Звездин бек Немања Ненадић. – Чека нас тврда утакмица од самог почетка, знамо шта можемо да очекујемо од Бреше. Мислим да ће нијансе одлучивати о победнику овог меча. Носимо Звездин дрес, требало би да знамо да се носимо са притиском. Спремни смо и идемо на победу. Четири првопласирана тима из сваке групе наставиће такмичење у топ 16 фази Еврокупа, која стартује 2. јануара.

ТОМИЋ НЕ ВОЛИ ПАУЗЕ

ТРЕНЕР Звезде Милан Томић није поборник дужих периода без утакмица.- Не волим паузе, мислим да је боље да екипа има стални ритам тренинга и утакмица. Са друге стране и није тако лоше, јер смо неке играче одморили, неки су били са репрезентацијом. Против Задра смо показали да је све то деловало позитивно.

Izvor Novosti