ПРЕД кошаркашима Црвене звезде стајала су три услова за пласман међу осам најбољих тимова у Еврокупу. Саплели су се на првом, условно речено најлакшем. Поразом од Лиможа у Француској (71:72), четвртим везаним у топ 16 фази, елиминисани су из такмичења пре последње утакмице са Уникахом у Београду. На основу виђеног у последњој четвртини, у којој су просули 12 поена предности, може се рећи да су се елиминисали.У првом полувремену није био приметан помак у односу на три узастопна пораза. Почетак се разликовао по првој стартној улози Ристића ове сезоне, што је последица озбиљне кризе у рекету. Цирбес је другу утакмицу ван тима, а Оџо дуже од тога ван озбиљне кошарке. Такође и Регланд и Берон, који су у првих 20 минута наставили да се крећу низбрдицом.

Звездин напад у том делу игре кретао се доњом границом толеранције. Ристић, Добрић и Човић држали су екипу да не потоне ниже од тог маркера, али су црвено-бели (у овом мечу плави први пут у сезони) одбрамбено потонули у другој четвртини и оставили простора домаћину да лаким поенима дочека одмор са “плус пет”. О мањку центарског доприноса, рачунајући и Звездине “четворке” Фајеа и Симанића, говори податак да у првом полувремену није остварен ниједан офанзивни скок.По наставку меча, није било тешко закључити чему је тренер Томић посебно посветио пажњу у свлачионици. Када је очигледно да тиму недостају нападачке идеје, шутерски инспирисани играчи, па и самопоуздање окрњено серијом пораза, тунел до победе могуће је прокопати само одбраном. Звезда је у трећој четвртини ограничила Лимож на свега осам постигнутих поена, истовремено неупоредиво чвршћом игром одблокирала свој напад. Такође пробила и неке менталне блокаде.

Берон се ослободио фрустрације двема тројкама погођеним из тешких ситуација, Регланд продорима до самог обруча. У последњу деоницу наш тим је унео великих 12 поена предности, али и страх од завршнице у којој не постоји право на грешку. Грешака је било у изобиљу, што је домаћин казнио и 48 секунди пре краја пришао на поен заостатка. Фудбалским резоном чувања резултата,Звезда је увела себе у зону у којој одлучују нерви. А њени играчи нису у фази у којој ослонац треба тражити у психолошкој стабилности.Фаје се уплашио самоће на линији за три поена, кренуо ка кошу, али је његов улаз зауставила сирена за крај напада. Јунак меча Русел успео је да заврши полагање за 72:71, а у последњем нападу страх је оковао и Звездиног лидера Регланда. Уместо да продором искористи предност у односу на вишег и споријег чувара, бацио је “врелу” лопту у руке Перпероглуа, који је промашио шут за три поена из веома тешке позиције.

ДВОРАНА “Палата спортова Боблан”.Гледалаца: 4.200. Судије: Папапетру, Алијага, Картал.
ЛИМОЖ: Инглис 5, Харди 9, Русел 9, Тејлор 8, Базил, Мајлс 13, Бутсел 13 (13 ск), Ларибо, Хауард 8, Бутел 7.
Ц. ЗВЕЗДА: Регланд 15 (6 ас), Човић 9 (3 ас), Кешељ 2, Перпероглу 4, Давидовац, Ненадић, Фаје 4, Берон 12 (4 ск), Добрић 10, Ристић 9 (6 ск), Симанић 3, Оџо 3 (6 ск).

Izvor Novosti