Док је љубав можда нешто што већина људи жели да доживи, она се не дешава тако често и на то не можемо да утичемо.Према психолозима, заљубљивање захтева испуњење најмање 10 различитих услова, укључујући сличност између партнера, реципроцитет и спремност на везу. Други фактор је вријеме. Али, колико је заправо времена потребно да се заљубите?

Не постоји “нормалан” временски оквир за заљубљивање, пише Хеалтлајн. Заљубљивање различити људи, могу различито да тумаче.  Међутим, истраживање је открило колико је времена потребно да неко осјети романтичну привлачност, као и колико му је потребно да призна своја осјећања.

Би-Би-Си Сајенс извјештава да је потребно само 90 секунди да се одлучи да ли је неко привлачан, првенствено на основу говора тијела. Студија из 2010. објављена у Еволуционој психологији истакла је родне разлике, при чему је већа вјероватноћа да ćе се мушкарци брзо заљубити. Међутим, студија је сугерисала да би то могло да буде због различитих дефиниција љубави између мушкараца и жена. Слично томе, мушкарци би могли брже да признају љубав у поређењу са женама, преносе Новости.

Izvor Glas Srpske