Без обзира на то каква нас јесен чека, јакна ће бити незаобилазан дио наших комбинација сваки пут кад изађемо из куће, због чега је своје мјесто пронашла у баш свакој колекцији.Уз балонер као вјечно привлачни модни класик с наглашеном дозом елеганције, међу најбољим јакнама за нову модну сезону истакла се и ултимативна јакна – кожна јакна.

Свестрани карактер кожне јакне

У класичном бикер моделу, своје мјесто пронашла је у гардеробама највећих филмских бунтовника и рокера, али и у ормарима умјетника и  дјевојака које прате модне трендове. Кожна јакна одувијек се истицала као оличење цоол стила.Данас је црна кожна јакна с детаљем у виду патента и ременом на дну најпопуларнији комад. Зависно од типа јакне који желимо, можемо бирати различите овратнике, али и крој.

Од луксузних модних кућа и дизајнера до приступачних брендова, кожна јакна у јесеним колекцијама вратила се у прегршт одличних модела, међу којима ће даме  пронаћи онај савршени за свој и ормар и изглед – опуштенијег модног изражаја ће бирати бикер моод, а љубитељице класике моделе прочишћених линија. Ретро призвук пронаћи ћемо у моделима од брушене коже и у раскошним смеђим тоновима, док ће се као најодважнији истакнути они у јарким бојама или тренди моделима попут схацкет јакне.Без обзира идете ли на посао, каву или шетњу градом, кожна јакна је комад дуге историје који ће освјежити одјевне комбинације у свакој прилици.

Izvor Glas Srpske