На светској премијери одржаној у Паризу представљен је први флегшип телефон у овој години – HONOR View 20, иновативан по многим стварима, а ускоро ће бити доступан и на нашим просторима.Хонор, познат као подбренд компаније Huawei настао је са циљем да се мобилни телефони добрих перформанси приближе млађој популацији, која најчешће није довољно платежна за флегшип моделе из Huawei серије телефона. Међутим, сада можемо да кажемо да је Honor потпуно изашао из сенке Huawei-ја и да њихови најјачи модели могу да стану раме уз раме са најбржим телефонима матичне компаније.Али, Honor није заборавио на своју циљну групу, па су њихови телефони и даље знатно јефтинији, не само од Huawei модела, већ и од свих осталих конкурената сличних перформанси.Гледајући у том светлу, Honor View 20 је први телефон премиум класе који смо имали прилику да пробамо у 2019. години и дефинитивно је најбољи Honor данашњице. Уређај доноси мноштво новитета, а онај који се најпре види је да више нема „уреза“ на диспелеју који је карактерисао флегшип телефоне из 2018. године.

Уместо њега, „All View Display“ сада заузима комплетну предњу страну Honor View 20 телефона, изузев једне мале рупице пречника 4.5 мм, која служи као отвор за предњу камеру. Након неколико сати употребе овог телефона потпуно ћете заборавити на тај отвор. А и када играте неку игру, отвор се налази на месту које је најчешће прекривено палцем, тако да ни у том случају нећете имати никакво ремећење играчког искуства.Задња страна је направљена у препознатљивом Honor стилу – рефлективна стаклена површина која неизбежно привлачи пажњу, а састоји се од вишеслојног наноса стакла дебљине 300 нанометара, који се рефлектује у облику слова В (писаног латиницом) и прелива као да се гледа у површину воде. У понуди су три колорне варијанте – плава, црвена и црна. Иако је црна боја најконзервативнија, плава и црвена су, због уочљивијег поменутог рефлектујућег слоја, далеко атрактивније.Сам телефон је веома танак и његова дебљина износи тек 8.1 мм, док му је маса сасвим прихватљивих 180 грама. Скенер отиска прста налази се на задњој страни, а телефон поседује USB Type-Cконектор за пуњење и 3.5 мм улаз за слушалице. Екран резолуције 2.310 x 1080 пиксела има дијагоналу од 6.4 инча.

Honor View 20 поседује моћан Kirin 980 процесор са подршком за вештачку интелигенцију (AI). Ту је и GPU Turbo унапређење за играче, које у одређеним играма (које га подржавају) извлачи максимум, али и у свим осталим случајевима помаже да игре теку глатко. У понуди су два модела телефона по питању меморије и складишног простора – са 6 GB / 128 GB и 8 GB/ 256 GB. Уређај покреће најновији Андроид 9.0.1 са сигурносним упдате-ом из јануара 2019. године, а кориснички интерфејс је Honor Magic UI 2.0.Телефон поседује задњу камеру резолуције чак 48 MP (Sony IMX586 сензор), који је појачан 3D Time-of-Flight (TOF) сензором за дубинско 3D скенирање. Међу доступним модовима је могућност фотографисања у резолуцији од 12 MP, 48 MPили 48 MP са укљученим AI Ultra Clarity модом. За ноћне фотографије камера користи Huawei Night Mode. Он на сензору од 48 MPкористи 4-у-1 пиксел спајање и стабилизацију засновану на вештачкој интелигенцији (AIS – Artifical Intelligence-driven Stabilization), како би се повећало осветљење и квалитет и смањио колорни шум на фотографијама.

Углавном, уколико се одлучите да фотографије правите у максималној резолуцији, очекујте да ће једна слика заузети између 8 MB и 12 MBпростора. За оне мало напредније фотографе је одлична вест да View 20 може да фотографише и RAW фотографије (у Pro manual моду).Предња камера има такође импресивних 25 MP, а и она може да се контролише са AIподешавањима. Батерија у телефону је капацитета 4.000 mAh, што је сасвим довољно да издржи један и по дан интензивне, или чак два дана умереније употребе.
Са ценом која је око 30% нижа од свих других модела сличних перформанси, Honor View 20 се дефинитивно сврстава у категорију „best buy“ телефона у премиум класи. Он представља још један доказ да Honor незадрживо напредује ка врху и верујемо да ће успети да освоји велики део тржишта.

СПЕЦИФИКАЦИЈЕ:

* Екран – 6.4“ IPS, 19.5:9, 2310x1080px, „All View Display“

* CPU – HiSilicon Kirin 980, 4 efficiency jezgra na 1.8GHz, ARM Cortex A55, 2 performance jezgra na 2.6GHz, ARM Cortex A76, 2 balanced jezgra na 1.92GHz, ARM Cortex A76

* GPU – ARM Mali G76

* Меморија – 8 GB RAM, 256 GB смештајног простора

* SIM – Dual Nano SIM

* Камерa – Задња: 48 MP zadnja + 3D depth senzo; Предња: 25 MP

* Батерија – Integrisana, 4000 mAh

* Конекције – NFC, Bluetooth 5.0, GPS, 3.5 mm, UST Type-C

* Softver – Android 9.0.1 + Honor Magic UI 2.0.

* Димензије – 156.9 x 75.4 x 8.1 mm

* Маса – 180 g

Izvor Novosti