“Егзитови” фестивали имају рекордних осам номинација за овогодишње Европске фестивалске награде /ЕФА/, саопштио је “Егзит” тим. “Фестивал 84” номинован је у три категорије – за најбољи фестивал до 10.000 посјетилаца, најбољи нови фестивал и најбољи фестивал у затвореном простору. У трци за награду “Најбољи фестивал до 40.000 посјетилаца дневно” учествују чак три фестивала у организацији “Егзит” тима – истарски “Си стар фестивал”, будвански “Си денс”, румунски “Револушн”, али и грузијски “Еховејвс”, који је подржан од стране “Егзит” тима.“Егзит фестивал”, који према правилима такмичења ове године мора да паузира и пружи шансу другим фестивалима, учестваће у двије специјалне категорије – “Тејк а стенд”, за друштвени активизам и “Бренд активејшн аворд” за најбољу корпоративну активацију на фестивалу, а за ове категорије не гласа публика.

Гласање за Европске фестивалске награде је почело и трајаће до 30. новембра, а уз гласове публике широм свијета одлучиваће и гласови стручног жирија који чине истакнути појединци у музичкој индустрији.
Побједници ће бити проглашени на церемонији додјеле награда на отварању фестивала “Еуросоник Нордерслаг” / Еуросониц Ноордерслаг/ у холандском граду Гронингену 16. јануара сљедеће године.
“Егзит” актуелни је носилац титуле “Најбољег великог европског фестивала у овој години”, а велики број номинација представља шансу да се неки од његових фестивала и ове године нађе на трону Европе, као “Си денс” 2014. године, када је проглашен за “Најбољи европски фестивал до 40.000 посјетилаца”.

Izvor Glas Srpske