Данас тачно у подне, на “Јутјубу” и Радију С премијерно ће бити емитован спот за последњу песму Ненада Радуловића, свима знаног као Неша Лептир, фронтмена београдске групе “Последња игра лептира”, текстописца и глумца некадашњег “Индексовог радио позоришта”. Реч је о дирљивој нумери “Сузе са звезда падају”, коју је Неша написао у фебруару 1990, у болници, на лекарском рецепту, мало пре него што ће изгубити битку са опаком болешћу.Породица Радуловић је 28 година чувала ову песму, која почиње стиховима “Као последњи позив за сан, као небо кад изгуби дугу, у мојој глави фалиш ти, све јаче”, јер Неша није стигао да напише мелодију за њу. Сада је то учинила група “Неверне бебе”, чији је вођа Милан Ђурђевић био Нешин пријатељ.

– Текст сам први пут прочитао у Лајковцу, током вечери на којој су “Неверне бебе” свирале у Нешину част – изјавио је Ђурђевић. – Песма је у ствари победа живота у односу на сва искушења око нас, а са друге стране враћамо се суштинској теми – вечној љубави која мора да победи. Морамо да одледимо срца и схватимо да живот постоји само ако волимо неког. Дневнополитичке прилике су нам наметнуле потпуни отклон емоција. Морамо се вратити суштинским ауторитетима, људима који су оставили неко дело иза себе, а Неша је оставио велики траг.

Жељко Радуловић за свог рођеног брата Нешу каже да му је животна мисија била да несебично дели љубав са људима око себе, а његова мисија је да оно што је остало недоречено, подели даље.Глумац Бојан Перић у споту за “Сузе са звезда падају” носи Нешину јакну од тексаса, његове фармерке и црвене патике, чита његову “Тибетанску књигу мртвих” (последњу коју је Радуловић читао у болници), обилази његова омиљена места и симболе неког срећнијег Београда.

Izvor Novosti