Током ове године публика у бањалучком Синеплексу “Палас” имала је прилику да погледа много одличних домаћих и страних филмских остварења: драма, комедија, акција, суперјуначких, научнофантастичних и анимираних филмова. Неминовно је и да ће наредна година бити једнако добра што се нових филмова тиче.Бањалучку публику већ у јануару чека неколико занимљивих наслова. Први у реду је романтична комедија “Такси блуз”, која у “Палас” стиже 24. јануара. Ово филмско остварење је окарактерисано као узбудљива романтична комедија, коју публика већ дуго с нестрпљењем ишчекује.- Главни јунак ове приче је Марко (42), симпатични пропали драматург који годинама ради као таксиста и чије ћемо авантуре пратити током једне урнебесне ноћи. Наизглед један нормалан дан на послу ће се претворити у хаос када се у његова кола ушуња дјечак Дамир који је побјегао из дома за незбринуту дјецу и који је у потрази за својим оцем. Вожња њих двојице у таксију током једне ноћи изњедриће гомилу сулудих ситуација које ће се смјењивати заједно са мноштвом ликова који ће продефиловати кроз такси као муштерије – наведено је у опису филма.

Глумачку поставу чине Андрија Милошевић, Тодор Јовановић, Милена Предић, Александра Томић, Борис Комненић, Бојан Димитријевић, Никола Ђуричко, Борис Миливојевић, Никола Пејаковић, Срђан Бјелогрлић и други.- Снимање филма “Такси блуз” је завршено после четири веома интензивне недеље. Иако још покушавам да схватим шта смо све прошли и урадили, претпостављам да би требало да овим делом продукције будем веома задовољан. Разне неке околности нису нам ишле наруку – веома кратка ноћ за један претежно ноћни филм, технички захтевно и компликовано снимање са доста сцена вожњи, недовољно осветљене улица Београда и доста младо дете у једној од главних улога. И поред свега, уз велико пожртвовање и ентузијазам екипе у којој је било доста дебитаната, сјајну атмосферу на снимању и доста среће, мислим да смо снимили добру ствар – изјавио је о филму Мирослав Стаматов, којем је ово режисерски деби.Други филм који у јануару стиже у Синеплекс “Палас” намијењен је свим љубитељима анимираних филмова, поготово најмлађој публици. У питању је анимирани филм режисера Рича Мура и Фила Џонстона “Ралф руши интернет: Крш и лом”, који ће премијерно бити приказан 10. јануара.- Антијунак видео-игрице Ралф и партнерка Ванелопе фон Швиц сурфују неистраженим, пространим и динамичним свијетом интернета у потрази за замјенским дијелом како би спасили Ванелопину видео-игрицу – написано је у објашњењу филма.

“Сњежна краљица”

“Сњежна краљица” је филм који ће на репертоару бити од 3. јануара.- Главна јунакиња филма је дјевојчица Герда која, за разлику од својих родитеља и брата, једина нема чаробне моћи. Једног дана страшан краљ Харалд, који чаролију види као пријетњу “обичним” људима, протјера све чаробњаке, укључујући и Гердину породицу, у Земљу огледала. Постоји само један начин на који Герда може спасти своје родитеље, све остале чаробњаке и магију, а то је да открије своје чаробне моћи. Једина особа која јој може помоћи у томе је Сњежна краљица – објашњено је у најави филма.

Извор Глас Српске