ЈАПАНСКИ аутомобилски гигант “Тојота” је несумњиви лидер у хибридној технологији.И у категорији теренских возила за инжењере ове компаније нема тајни.Hеприкосновени “лендркузер”, префињени “РАВ 4”, добили су и “млађег брата”, јединствени кросовер “ЦХ-Р” који својом појавом доказује да аутомобилски дизајнери, бар не они запослени у “Тојоти”, не пате од недостатка маште, смелости, умећа.”Тојота ЦХ-Р” се у небројеном јату кросовера, који су преплавили тржиште, издваја, већ на први поглед, атрактивношћу, смелим линијама које као магнетом привлаче погледе.Јединствен, помало футуристички, мишићав изглед и најсавременија технологија су рецепт који је “Тојота” применила конструиђући ово возило. Захваљујући компанији “Тојота Србија” екипа “Новости” је имала прилику д ау вишедневном тесту открије врлине овог “кросовера”.

Наравно, понуђен нам је “хибрид” заштитни знак “Тојоте”, возило које ,нажалост, само у Србији, нема државне подстицаје за куповину.Па ипак, и без икаквих повластица,не само субвенција за куповину, уобичајених у васцелом свету, попут бесплатног паркирања, ослобађања од плаћања пореза, све више наших суграђана се одлучује да пазари неки од хибридних модела возила присутних на нашем тржишзу (па и електричних који су и даље недостижни за џеп просечног српског возача) јер све скупље гориво (мало је, нажалост оних који купују хибриде због екологије) наводи воду на воденицу овакве врсте возтила.Јер, уз мало привикавања, учења, прилагођавања стила вожње, са хибридном возилом могу се постићи изузетне уштеде у потрошњи горива. Ова возила су и конструисана тако да у граду троше најмање горива за разклику од аутомобила са погоом на безнин, дизел …

Возило на нашем тесту има поред бензинског мотора од 1,8 литара и електрични “синхронаизменични електромотор са перманентним погоном” заједно располажу са ергелом од 122 “коња” што уз обртни момент од 142 нм при 3.600 обртаја гарантује изузетне возне карактеристике.Убрзање из места до 100 километара на час је 11 секунди а максимална брзина 170 километара на час.При томе је потрошња, према фабричким наводима,у граду 3,4 ван града 4,1 и у мешовитом режимо 3,8 литара бензина на 100 километара.

Ми смо, веома лако, уз сазнање да се батерија пуни приликом сваког кочења, кочења мотором, убрзавања, успевали да по граду имамо и далеко нижу потрожњу – и испод три литра на 100 км.Просечна емисија ЦО2 је 86 грама што ће, верујемо, у наредним годинама и у Србији бити један од одлучујућих разлога за куповину овог возила.У овај кросовер се улази без употребе кључа. Довољно је да га имате негде при себи. Врата се откључавају оног тренутка када ухватите браву, стартујете притиском на дугме. Мењач, “Тојотин” аутоматски…

Испред возача дигтална табла. Мноштво података, једноставно руковање, команде на волану… Ту је и “тач-скрин” екран који вам нуди поред навигације, управљања аудиос системом, телефонирања , камере за вожњу уназад…и приказ рада хибридног система, податке о потрошњи… Аудио систем је прча за себе. Кажу у “Тојоти” да је путницима у кабини “576 вати чисте страсти”. За тај невероватни осећај задужен је “ЈБЛ” систем који је специојално дизајниран за “ЦХ-Р” и “репродукује музику тачно онако како је извођач замислио”.”Тојота ЦХ-Р” је крцата најсавременијим системима за помоћ возачу. Посебно у “Тојоти” наглашавају “безбедност без компромиса”. Ради се о “Toyota Safety Sense ” технологији која има између осталог и систем за упозорење приликом невољног нашуштања саобраћајне траке. Када, без употребе показивача правца” пређете преко коловозне траке, систем ће вас и звучно и визуелно упозорити а затим ће и обруч управљача “исправити вашу грешку”.

Овај аутомобил има и систем који ће вас упозорити на могућност судара, препознаће пешака, сигнализираће бам, а ако треба и сам ће закочити. На ТФТ екрану испред возача, систем очитава и саобраћајне знакове али ће вас и упозорити уколико на пример,прекорачите врзину или кренете у недозвољено претицање. “Toyota Safety Sense AHB” систем обезбеђује и оптималну видљивост током ноћне вожње тако што су камера детектује светлост долазећих светала истовремено пратећи јачину уличне раствете и аутоматски пребацује са духих на кратка (и обрнуто) светла.

Право уживање у вожњи на ауто-путу или на дужим релацијама пружиће адаптивни темпомат. Једноставно изаберете жељену брзину и растојање од возила испред вас. Систем “вози” ауто изабраном брзном , држећи задато растојање а ако возило испред смањи брзину и он успорава.кад возило испред убрза и ваш “ЦХ-Р” ће убрзати (само до максимално дозвољене, задате брзине) а у комбинацији са системом против невољног напуштања коловозне траке, спречиже умарање возача. Али, ако “ЦХ-Р” уз помоћ бројних система и параметара, установи да је возач уморан – предложиће одмор!Оно што свакако треба нагласити да су ови системи доступни већ у стандардном, почетном пакету опреме “тојоте ЦХ-Р”!

Списак опреме у стандардном пакету је поприлично дугачак. Од аутоматске климе са филтером за полен до сензора брисача за кишу. Подразумевају с епредња светла за маглу,електрохроматски унутрашњи етровизор, кожа на обручу управљача,ручице мењача…Колико ово задовољство на точковима кошта?Почетна цена “тојоте ЦХ-Р” са бензинским мотором је 21.400 евра. Топ модел са хибридним погоном, пакет опреме “шик” који смо ми имали на тесту, кошта 28.490 евра. Уз петогодишњу гаранцију без ограничења километраже и чак 10 година на хибридну батерију.

Izvor Novosti