Неуспешни мафијашки филм Џона Траволте “Готи” и амерички председник Доналд Трумп су међу номинованим за Златне малине, ‘награде’ за најгора филмска остварења у 2018. години.Традиционално номинације за Златну малину, објављене су дан уочи објављивања номинација за Оскар.Награде установљене пре 39 година додељују се у девет категорија, од најгорег филма, преко најгорег глумца или глумице, до најгорег римејка или наставка.Победници ће бити објављени 23. фебруара, дан уочи доделе Оскара.Последњи у низу филмова о Шерлоку Холмсу “Холмс и Вотсон” добио је шест номинација, укључујући за најгоре глумце Вила Ферела и Џона Рајлија, “који су упропастили два највољенија лика светске литературе”, преноси Хина.

По шест номинација добили су такође и филм Динеша Де Сузе “Death of a Nation” и луткарска комедија “Happytime Murders”.Трамп је номинован за најгорег глумца за улоге у два документарца прошле године, “Death of a Nation” редитеља Динеша Де Соузе и “Фаренхајт 11/9” Мајкла Мура.

Трампова супруга Меланија и њена блиска сарадница Келијен Конвеј номиноване су за најгоре споредне глумице за архивске снимке употребљене у филму “Фаренхајт 11/9”.Трамп већ има Златну малину из 1989. за играње самога себе у филму “Ghosts Can't Do It” са Бо Дерек.”Готи”, филм о покојном њујоршком мафијашком куму Џону Готију, потпуно је пропао на биоскопским благајнама, и номинован је за најгори филм, сценарио и најгори глумачки пар Џона Траволту и његову супругу Кели Престон.За награде гласа око 1.000 чланова Златне малине из 25 земаља.

Izvor Novosti