Bez sumnje, talog od kafe je jedna od stvari koje najviše bacamo. Ne znaju svi da postoji mnogo različitih primena u različitim oblastima – od baštovanstva i održavanja kuće do nege tela. Otkrijte neke od njih i učinite svoj životni stil još zelenijim!

Održavanje zelenih biljaka

Talog od kafe je odlična alternativa hemijskim đubrivima. Pomešajte ga sa vodom i stavite u cvetne gredice da bi cveće i biljke uzgajale 100% prirodno. U svom čistom obliku, ne pomešan sa vodom, zaštitiće biljke od mrava i drugih štetočina.

Primena u kuhinji

Talog kafe možete koristiti za čišćenje lonaca i tiganja, posebno za uklanjanje masnih kora sa roštilja. Ako vaš nameštaj ima male ogrebotine, možete naneti talog kafe na njih vlažnim K-vrhom da biste prikrili štetu. Takođe možete pokriti dno kante za smeće slojem taloga od kafe da biste se borili protiv loših mirisa. Kafa je takođe dobar dezodorans za ruke, koristite je da biste se oslobodili mirisa luka i belog luka nakon kuvanja. Samo ga pomešajte sa Marsejskim sapunom u prahu.

Nega lica i tela

Koristite talog od kafe kao piling za lice i telo. Pomešajte ga sa maslinovim uljem ili drugim biljnim uljem da bi vaša koža bila meka i nahranjena. Ista mešavina kao i za piling, uz dodatak kašike zelene gline osušene na suncu, odlična je za masiranje i smanjenje kesa ispod očiju.

Izvor Novosti