Novogodišnje praznike bh. građani sve češće koriste da otputuju na kraći odmor te da u novu godinu uđu na nekoj drugoj lokaciji, a novogodišnji koncerti su odlična prilika da se zaputite u susjedne gradove i države.Brojni gradovi u našoj zemlji i regionu pripremaju spektakularne javne dočeke Nove godine, na kojima će nastupiti popularni pjevači iz cijele regije.Ako još uvijek niste odlučili gdje i kako provesti najluđu noć u godini, možda će vam javni dočeci u zemlji i regionu biti zanimljivi i privlačni.

U Sarajevu Dubioza kolektiv, u Mostaru Željko Bebek

Građane glavnog grada naše zemlje u 2023. godinu uvest će popularna Dubioza kolektiv. Javni doček Nove godine u Sarajevu bit će održan ispred Vječne vatre.Bogat decembarski program za sve generacije organiziran je u Mostaru, a u novu 2023. godinu građane i posjetitelje ovog grada uvesti će legenda muzičke scene Željko Bebek. Doček Nove godine u najvećem hercegovačkom gradu bit će organiziran u sklopu tradicionalne manifestacije Advent u Mostaru, uz bogat program za sve posjetitelje.

Zabranjeno pušenje nastupat će u Tuzli, Goca Tržan, Galija i Legende u Banjoj Luci

Bogat zabavni program očekuje one koji novogodišnje dane odluče provesti u Tuzli, a centralni doček 2023. će biti upriličen na Trgu slobode. Kako je Klix.ba ranije objavio Tuzlake će u novu 2023. godinu uvesti Zabranjeno pušenje.U okviru bogatog noćnog programa, okupljene će prvenstveno zabavljati članovi benda Big Brothers, zatim Adi Šoše sa bendom Amila Loje, a nakon njih na binu će izaći Zabranjeno pušenje.Grad Banja Luka izdvojiće više od 100.000 KM za organizaciju koncerata za doček Nove 2023. godine na otvorenom. A organizatori su predložili da za najluđu noć u godini nastupe Legende i Galija te Goca Tržan.

Bogat novogodišnji program u Budvi

Ove godine, očekivanja publike će u Budvi će još jednom biti ispunjena. Turistička organizacija općine Budva pripremila je vrhunski program koji će trajati tri dana i tri noći i objedinit će koncerte i nastupe regionalnih muzičkih zvijezda. Mnoge regionalne zvijezde nastupit će na glavnom budvanskom trgu tokom novogodišnjeg programa.Konstrakta i Gibonni nastupat će za najluđu noć u Budvi, a spektakl se nastavlja sutradan kada će nastupati Dino Merlin, Sara Jo i Senidah.

U Kotoru će pjevati Zdravko Čolić

Još jedna regionalna zvijezda za Novu godinu će nastupati u Crnoj Gori. Građane i posjetioce Kotora u 2023. godinu uvest će Zdravko Čolić.Novogodišnji koncert je u Kotoru potvrdio i sam Čolić na svojoj Facebook stranici i Instagram profilu.”Doček Nove godine na glavnom gradskom trgu u Kotoru”, naveo je.Organizator dočeka Nove godine u Kotoru na kojem će nastupiti Zdravko Čolić je Turistička organizacija općine Kotor.Inače, Čolić je trebao nastupati na za doček 2022. godine, ali zbog tadašnje epidemiološke situacije u Crnoj Gori otkazani su javni dočeci širom zemlje pa i doček u Kotoru.Tradicionalno Beograd ima najbogatiji novogodišnji program u regionu sa javnim dočecima na više lokacija i uz nastupe velikih regionalnih imena u zatvorenim privatnim objektima. Međutim, još uvijek nije objavljeno ko će to Beograđane uvesti u 2023. godinu na javnom dočeku.Nije poznato ni ko će nastupati na javnom dočeku Nove godine u glavnom gradu Hrvatske, ali nekoliko drugih hrvatskih gradova već je objavilo koje zvijezde će uvesti njihove građane i posjetitelje u 2023. godinu.

U Splitu Severina, u Dubrovniku Grašo

Ove će godine Severina počastiti građane rodnog Splita posebnim ulaskom u Novu godinu. Nakon što je prethodne godine za doček nastupala u Crnoj Gori, a prije toga u Poreču, ove godine održat će veliki koncert na splitskoj rivi. Službeno je potvrđeno da će uz Severinu nastupiti i hip hop dijete Splita, Vojko V.Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival vraća se u punom sjaju s bogatim muzičkim, zabavnim, gastronomskim i dječjim sadržajima. Vrhunac festivala bit će doček Nove godine na otvorenoj pozornici, zadužen za to je Ante Gelo i njegov bend. U Dubrovnik u lokalce i posjetitelje u 2023. godinu uvest će Petar Grašo.

Crvena jabuka nastupat će u Osijeku, Nina u Puli

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obznanio je kako će Osječane i njihove goste za Novu godinu zabavljati legendarna Crvena jabuka i to na centralnom trgu Ante Starčevića.Dok će još jedan primorski grad priprema zanimljiv novogodišnji program. U Puli će za doček Novu godine pjevati poznata hrvatska pjevačica Nina Badrić. Puljani će 31. decembra uživati uz nastup Nine i njene hitove “Takvi kao ti”, “Baš ti lijepo stoje suze”, “Dani i godine” i “Rekao si”.Tony Cetinski najavio je veliki koncert u Rovinju za doček, a uz njega će na pozornicu izaći i hard rock sastav iz Pule – Atomsko Sklonište.

Izvor Klix.ba