Dobar kostim može uzdignuti ili potpuno pokvariti utisak o liku iz serije/filma. Garderoba doprinosi ličnosti lika i priči koju prenosi.Ponekad su to sasvim obični komadi fast fashion brendova, ali neretko se kostimografi okreću i luksuznim dizajnerima, ali i custom made garderobi za određene uloge glumaca. Neke zvezde se toliko povežu sa svojim likom da iz sentimentalnih razloga požele da zadrže određeni kostim, koji je obeležio određenu ulogu, poput kožne jakne Arje Stark u GoT-u, ali i iz prevashodno modnih razloga – Riz Viterspun odnela je sa seta je svih 77 pari Jimmy Choo cipela koje je njena junakinja nosila u Leggally Blonde filmu.

U nastavku teksta donosimo vam velika holivudska imena koja nisu želela da napuste uloge – barem u modnom smislu.

Riz Viterspun

Ris Viterspun bila je modni pionir u filmovima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih. Njena najlegendarnija uloga El Vuds u Legally Blonde imala je neke od najboljih stilskih momenata na ekranu. Za nastavak filma, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, glumica je ugovorila da zadrži čitav garderober koji je uključivao 77 pari Jimmy Choo cipela.

Anja Tejlor Džoj

Serija Queen's Gambit držala je sve u neizvesnosti od početka do kraja. Nije bilo potrebno da znate mnogo o šahu da biste zavoleli ovu emisiju. Veliki poklon gledaocima bila je moda iz 60-ih koju je nosila Bet Harmon – lik Anje Tejlor-Džoj. Mnogi od glumičinih kostima su ručno rađeni za nju i morala je da ih drži upakovane tokom snimanja.

Gabrijel Union

Bring It On je film koji je obeležio pop kulturu. Gabrijel igrala je antagonistkinju, glavnu navijačicu takmičarskog tima. Union je zadržala svoju navijačku uniformu Clovers – čak ju je nosila kao kostim za Noć veštica 2019.

Dakota Džonson

Na početku karijere, Dakota igrala je stidljivu spisateljicu po imenu Anastasija Stil u zapaženoj filmskoj trilogiji Pedeset nijansi sive. Ovi filmovi su bili sve samo ne konvencionalni. Dok Džonsonova nije zadržala nijedan kompletan outfit iz serijala, odnela je sa sobom deo donjeg veša koji je posedovao njen lik.

Sara Džesika Parker

Sara ima jedan od najistaknutijih garderobera u istoriji televizije. Seks i grad doneli su neke od najboljih modnih on-screen trenutaka sa SJP na čelu. Glumica je priznala da je zadržala sve svoje outfite iz serije od šest sezona i dva filma. Takođe, otkrila je da ih čuva u skladištu organizovanom po sezoni, epizodi i sceni.

Dženifer Lorens

Dženifer igrala je neustrašivu streličarku Katnis Everdin u filmskoj trilogiji Igre gladi. Tokom celog filma, njen lik nosio je kožnu jaknu i čizme, koje je glumica na kraju i uzela.

Robert Patinson

Uprkos osećanjima Roberta prema Twilight-u, glumac se pobrinuo da uzme poklon za rastanak sa seta. U pitanju je bio donji deo donjeg veša svog lika, koji je odneo sa sobom kada je napuštao film.

Mejsi Vilijam

Arja Stark obeležila je uzlaznu karijeru Mejsi. Na kraju osmogodišnje serije Igre prestola, mlada glumica zadržala je svoju braon kožnu jaknu koja je bila ključni element njene garderobe u serijalu.

Izvor Grazia