Godinama je reditelj Majkl Men pokušavao da snimi film o Encu Ferariju, italijanskom vozaču trkačkih automobila, preduzetniku i osnivaču brenda Ferari. S izlaskom filma Le Man ’66: Slavna 24 sata slične tematike činilo se da možda od ovog projekta neće biti ništa. No, Men je nastavio da radi na filmu i danas možemo videti prvi dokaz da stvari idu po planu.

Producenti predstojećeg filma Ferari objavili su prvu fotografiju iz filma, na kojoj možemo videti kako izgleda Adam Drajver u ulozi Enci Ferarija.Snimanje ovog dugo očekivanog filma još je u toku. U njemu pored Drajvera glume i dobitnica Oskara Penelope Kruz, Šejlin Vudli, Patrik Dempsi, Džek O’Konel, Sara Gadon i Gabrijel Leone.

Menov tim uključuje i Oskarom nagrađenog direktora fotografije Erika Meseršmita (Mank), scenografkinju Mariju Đurković, kostimografa Masimo Kantinija Parinija i montažera Pjetra Skaliju, inače dvostrukog oskarovca.Men je napisao scenario u saradnji sa Trojom Kenedijem Martinom na osnovu knjige Broka Jejtsa Enco Ferari – Čovek i mašina.

Radnja filma Ferari dešava se leta 1957. Bivši vozač trkaćih automobila Enco Ferari nalazi se u krizi. Kompaniji koju su on i njegova supruga Laura stvorili deset godina ranije preti bankrot, a njih dvoje još uvek ne mogu da se pomire sa gubitkom sina. U takvim oklonostima, Enco odlučuje da igra na sve ili ništa i učestvuje u trci 1.000 milja preko Italije.Još uvek ne postoje zvanične informacije o datmu izlasku ovog filma, ali se očekuje da će se njegova premijera održati u drugoj polovini 2023. godine, najverovatnije na Filmskom festivalu u Veneciji.

Izvor City Magazin