Da li su sve to samo novi marketinški trikovi ili postoje i zdravstvene beneficije?Ako ste željni opuštanja i podmlađivanja uz malu dozu avanture avanture, postoji čitav niz alternativnih kozmetičkih postupaka koje se nude širom sveta.

Potopite se u sake u Japanu

Sake nije samo vrući napitak od pirinča, već je i tonik za kožu. U jednoj banji u Hakoneu vernici se kunu da potapanje u bazen pun najpoznatijeg japanskog pića sprečava starenje.

„Bičevanje“ u ruskoj banji

U ruskoj parnoj sobi grančice i listovi breze se spajaju u snopove i navlaže vrelom vodom, a zatim se tako napravljenim „bičem“ udara po koži. Smatra se da lagano treskanje granama podstiče cirkulaciju, pa su banje sa ovako neobičnim programom opuštanja posebno popularne u Sibiru gde temperature padaju ispod -35°C.

Smatra se da su pojačana čula slepih masera posebno efikasna u borbi protiv bolova. Broj slepih masažnih terapeuta eksplodirao je osnivanjem Kineskog udruženja slepih praktičara za masažu pre skoro 20 godina. Smatra se da ih oko 100.000 danas radi širom Kine.

Duboko zamrzavanje u Finskoj

Skandinavci su poznati po tome što se prepuštaju uranjanju u ledena jezera između ulaska u saunu. Međutim, sada su otišli korak dalje u smrzavanju, sve do -110 stepeni. Manje od tri minuta u ledenoj komori u finskom Haikko Spa centru je sve što je potrebno, a ako se obećane prednosti ublažavanja bola i sjajne kože ne pojave, osećaj čistog ushićenja koji ste preživeli trebalo bi da bude dovoljan.

Kupajte se kao car u Rimu

Uživajte u puževom tempu preko vašeg lica u Japanu

Koliko daleko biste otišli da biste dobili sjajnu, čistu kožu? Pre nekoliko vekova, gejše su koristile u tu svrhu ptičiji izmet da uklone šminku i osveže kožu. Ovaj „sastojak“ i danas ulazi u neke kozmetičke tretmane i proizvode, ali nova moda u Japanu su ipak puževi koji klize po koži.

Izvor 24sedam