Od kaskaderskog automobila Aston Martin DB5 do kostima koje je nosio Danijel Krejg u filmu “Nema vremena za umiranje”, niz rekvizita i memorabilija o Džejmsu Bondu biće ponuđeni na dobrotvornoj aukciji uskoro u trenutku kada se slavi 60 godina filmske franšize.Prodaja u dva dijela održaće se kao aukcija uživo u srijedu i onlajn aukcija s otvorenim nadmetanjem do Dana Džejmsa Bonda 5. oktobra – datuma svjetske premijere prvog filma o uglađenom britanskom tajnom agentu – “Dr. No “ – koja je održana 1962. godine.

Vodeći u izboru je automobil koji se koristi za neke adrenalinske vratolomije u “Nema vremena za umiranje” usred zapanjujuće pozadine pećinskih postojbina italijanskog grada Matere.S procijenjenom cijenom od 1.5 do 2 miliona funti, jedna je od osam replika napravljenih za film.

“Izvana izgleda tačno kao DB5 koji svi povezujemo s Džejmsom Bondom, iznutra to je potpuno drugačija zvijer koja je sposobna za sve nevjerovatne vratolomije i vožnju koju su radili u Materi”, rekao je Adrian Hume-Sajer, direktor privatne i ikonske kolekcije u Kristisu, kao i glavni u prodaji Džejms Bond stvari.

(Reuters)