Poznati časopis Maxim proglasio je glumicu Margot Robi najseksi ženom 2022. godine.Australijsko izdanje časopisa Maxim objavilo je svoju godišnju listu Hot 100 za 2022. godinu, na kojoj su popisali najuspješnije i najljepše žene u industriji zabave, sporta i pop kulture. Na vrhu njihovog popisa tako se našla 32-godišnja glumica Margot Robi, čija holivudska karijera nastavlja uzlaznom putanjom uoči izlaska najnovijeg filma Babylon.

Ovo je rekordni treći put da je Robi dospjela na vrh Hot 100. Na drugom mjestu našla se fudbalerka Sam Ker, a na trećem mjestu Maximove liste zasjela je australijska teniserka Aš Barti, prenosi Index.Robi je nedavno postala i najbolje plaćena glumica u Holivudu u ovoj godini zahvaljujući honoraru za film Barbie redateljice Grete Gerwig.

Prema pisanju Varietyja, australijskoj glumici plaćeno je nevjerovatnih 12.5 miliona američkih dolara da glumi s Rajanom Goslingom kao Kenom u ovom dugoočekivanom filmu nastalom po istoimenoj kultnoj lutki.Iznenađenja na listi Na listi su se našle i neke žene koje možda ne biste očekivali na njoj, poput bivše ragbijašice Danielle Laidley, koja je 2020. promijenila pol iz muškog u ženski, ili političarki Peni Vong i Anastacije Palascuk.

Glavni urednik Maxima Santi Pintado rekao je da popis za 2022. “nastavlja slaviti izvanredne žene koje su ove godine uticale, impresionirale ili ostavile na nas dojam svojom sposobnošću, intelektom, humorom, naslovima, drskošću i sveukupnim megatalentima”.”Od sportistkinja do glumica, od komičarki do TV zvijezda, od muzičarki do političarki i voditeljki vijesti do modela i influensera, popis Maxim Hot 100 za 2022. pokriva fantastično raznoliko područje koje neće razočarati naše vjerne pratitelje i sve Australce”, dodao je.

Izvor Nezavisne