Baš kao i muškarci, tako i žene varaju. I to je neupitno. Međutim, često se poteže pitanje pobuda žena da prevare svoje partnere.I sigurno ste do sada čuli mnogo teorija, uključujući i onu da žene ne varaju osim ako se nisu zaljubile, odnosno da varaju emocijama.Međutim, novija istraživanja pokazuju da to baš i nije tako. Štaviše, pored toga što i žene mogu da imaju pragmatičan pristup, muževi ih skoro nikada ne otkriju.Sociolog Ališa Volker, sa Misuri univerziteta u knjizi “The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity” tvrdi da mnoge žene koje varaju partnera traže upravo preko društvenih mreža i sajtova za upoznavanje partnera koji su takođe u braku.A kada smo kod teorija, odnosno mitova o ženskom varanju, ovo su četiri najrasprostranjenija.

Mit 1: Žene varaju jer žele da se razvedu

Mit 2: Prevara je uvek osveta

– Žene su se pokazale kao pragmatične po pitanju prevare. Prijavljuju se na sajtove za osobe u braku koje žele avanturu. Takođe, vrlo su oprezne, znaju s kim i šta žele i ne opredeljuju se lako. Većina njih je već bila na nekoj terapiji, ali muževi su uvek ti koji slabo reaguju – kaže Volker.

Mit 3: Žene varaju kada se zaljube u drugog

 

Mit 4: Žene varaju samo sa jednim muškarcem

Velika većina žena u studiji na osnovu koje je i napisana knjiga imala je više partnera van braka. Nisu nijednog trenutka pomislile da će jedan muškarac moći da zadovolji njihove potrebe i standarde.Često im neko odgovara po senzibiltetu, ali u drugim segmentima ne može da ih prati, pa odmah menjaju strategiju.

Izvor 24sedam