Prema modnoj stručnjakinji, sitne žene uvek čine tri greške kada je o modnim kombinacijama reč, zbog kojih izgledaju još niže i krupnije. S obzirom na to da su topli letnji meseci iza nas i temperature su prilično pale, vreme je da obnovite svoju garderobu i prebacite se na nove “must have” stvari.Ako ste sitnije građe, možda činite velike modne greške u stilizovanju. Prema stručnjakinji iz Njujorka, Či Li, koja deli modne savete na društvenim mrežama, ne samo da pogrešan odabir garderobe može dodati godine i kilograme vašem izgledu, već može učiniti da izgledate još niže.Či Li, i sama visoka 157 cm, na svom kanalu potrudila se u kratkom videu da pruži pomoć sitnijim damama.

Kapri pantalone

Na njenom popisu našle su se kapri pantalonice, i iako ih mnoge žene obožavaju, one niže bi trebalo da odustanu od ovog stila.- One čine da izgledate deset godina starije i noge će vam vizuelno izgledati kraće. Prebacite se na pantalone pune dužine, izgledaju moderno i šik, a takođe ih je mnogo lakše oblikovati – savetuje Či.

Haljine bez oblika

Iako nema sumnje da je ovaj odevni predmet savršen ako tražite udobnost i slobodu pokreta, stručnjakinja nije njihova velika obožavateljka. Istakla je kako bezoblična haljina nije laskav izbor jer dodaje godine, ali i koji kilogram viška.Umesto toga, preporučuje haljine sa stegnutim strukom. – Bez obzira koliko imate godina, definisanje struka čini da odmah izgledate bolje – ističe Či.

Naglašeni dezeni

Oni su oduvek u modi, ali ako vam je ormar pun “jakih”, naglašenih dezena, vreme je da se uputite u omiljeni butik i kupite nove odevne komade. – Zaista izgledaju napadno i jako ih je teško nositi, za ženu bilo koje starosti. Ako stvarno volite ovakvu vrstu garderobe, odaberite nešto suptilnije, jer će oni istaći vas, umesto odeće – predlaže ona.

Izvor 24 sedam