Da li verujete u ljubav na prvi pogled? Čak i ako vam se nikada nije dogodila, sigurno znate nekoga kome jeste.Međutim, postavlja se pitanje da li je u pitanju prava ljubav ili samo zaljubljenost.

1. To je privlačnost u trenutku

Kada prvi put vidite nekoga i on vas odmah privuče, to je ljubav na prvi pogled. Šta je zapravo privlačnost? To može biti snažan osećaj zaljubljivanja, ili osećaj da je neko vaša srodna duša. U svakom slučaju ovakva osećanja su prava i iskrena.

2. Istraživanja su dokazala

Razna istraživanja su dokazala da je ljubav na prvi pogled stvarna. Oko četrdeset posto ljudi tvrdi da se zaljubilo na prvi pogled. Ljubav na prvi pogled je stvarna i može dugo da traje ukoliko je čista i iskrena.

3. Nešto više od privlačnosti

Dokazano je da je ljubav na prvi pogled nešto više od privlačnosti. Pored privlačnosti postoji još dosta faktora koji utiču da se zaljubite u nekoga na prvi pogled. Ono što vas privuče mogu biti nečije ruke, govor tela ili maniri.

4. Nikada se ne zaboravlja

Čak i posle dosta vremena, osobu u koju ste se zaljubili na prvi pogled ne možete da zaboravite. Kada vas neko pita ko ti je prva simpatija ili ljubav na prvi pogled, odmah ćete se setiti njegovog imena. To je osoba koja će vam uvek biti u mislima.

5. Osećaj je sjajan

Izvor 24 sedam