Za nas kažu da smo sujeverni, čak i preko mere.Dobar deo sujeverja vezan je za odeću, i to je takozvano modno sujeverje. Na pitanja koja odeća donosi bogatstvo, a koju treba nositi kako biste oterali uroke, odgovore možete naći u našem narodnom sujeverju.

Nošenje odeće naopako

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan. Kada vam neko ukaže na to da ste naopako obukli majicu, samo se nasmešite, ali grešku ne ispravljajte ukoliko želite da vas ceo dan prati sreća.Isto važi i za čarape. Nenamerno obuvanje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Takođe ih onda morate tako nositi ceo dan da bi se sreća ostvarila.

Dugmad na odeći

Nošenje odeće s tufnicama

Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih uz garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu, piše goodlucksymbols.com.

Nošenje plave odeće

Nošenje cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali znači da bi trebalo da dobijete dobre vesti putem pošte.Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekime. Nekako mislimo da ovo nije toliko povezano s praznoverjem već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome ko god se dosetio toga.Prema praznoverju, ako vam partner pokloni par obuće vaša zajednička budućnost postaje diskutabilna. To zapravo znači da vaš partner želi da izađe iz tog odnosa.

Izvor 24 sedam