Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan Sedlo -4, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno i Sokolac -2, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -1, Bijeljina, Brčko, Doboj, Srebrenica, Zenica i Zvornik 0, Banja Luka i Prijedor 1, Mostar i Široki Brijeg 4, Grude 5, Stolac i Trebinje 6, Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Nepovoljne biometeorološke prilike, uzrokovane hladnoćom i promjenljivim vremenom u cijeloj zemlji, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati tegobe, umor i glavobolju. Neophodno je prikladno se zaštititi od hladnoće, te smanjiti boravak na otvorenom.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa snijegom na istoku, sjeveroistoku Hercegovine i u Bosni. U ostatku Hercegovine kiša. Intenzivnije padavine na sjeveri i istoku Hercegovine, kao i ponegdje na jugozapadu i zapadu Bosne. U ostatku zemlje padavne slabog do umjerenog intenziteta. Visina novog snježnog pokrivača uglavnom od 2 do 10, lokalno od 15 do 25 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Tokom dana djelimično razvedravanje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 5 do 10 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 3 do 8 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor Radio Sarajevo