Usvajanje dece je za mnoge parove koji ne mogu da imaju svoju decu velika radost i jedini način da imaju porodicu, dok su neki parovi, pored svoje biološke dece, odlučili da decu i usvoje kako bi na taj način usrećili decu koja su ostavljena od svojih roditelja.Iako su mnogi kometarisali kako je usvajanje dece među poznatima postao trend, to se uvek posmatralo kao humani gest i nova šansa usvojene dece za novi i drugačiji život. Dok su neki parovi usvajali decu zajednički, neke poznate mame i tate koji žive odvojeno su se takođe odlučili za usvajanje. Pogledajte poznate ličnosti koje su se odlučile da usvoje decu.

Koni Briton-Američka glumica i producentkinja i zvezda serije „Nešvil“ je usvojila svog sina Jobija u Etiopiji.

Ketrin Higl-Glumica i njen suprug Džoš Keli usvojili su dve devojčice Naleig i Adaledi iz Južne Koreje.

Anđelina Džoli i Bred Pit-Poznati par ima troje biološke dece, ćerku Šajlo i blizance Vivijen i Noksa. Takođe su usvojili Medoksa, Paksa i Zaharu. Oni su par koji je usvojio najviše dece u Holivudu.

Šeril Krou-Američka pevačica je usvojila svoja dva sina Vajta i Levia.

Meri Luiz Parker-Američka glumica ima biološkog sina sa glumcem Bilijem Krudupom, ali je 2007. godine usvojila devojčicu iz Etiopije.

Rozario Doson-Glumica je sama odlučila da usvoji dvanaestogodišnju devojčicu.

Šeron Stoun-Legendarna glumica je usvojila tri sina, Roana, Lerda i Kvina.

Kalista Flokhart-Poznata Ali Mekbil takođe je sama usvojila sina Lijama. Glumica je danas udata za Harisona Forda.

Tom Kruz i Nikol Kidman-Dok su bili u braku, par je usvojio ćerku Izabelu i sina Konora. Tom takođe ima ćerku Suri iz braka sa glumicom Kejti Holms, pa iako je ona njegova biološka ćerka uvek je isticao da ne pravi razliku između Suri, Izabele i Konora.

Kristin Dejvis-Talentovana glumica serije „Seks i grad“ usvojila je ćerku Gemu Rouz.

Madona-Kraljica popa je usvojila sina Dejvida i ćerku Mersi iz Republike Malavi. Njena biološka deca su ćerka Lurdes i sin Roko.

Hju Džekman-Popularni Vulverin i njegova supruga Debora Li Furnes su usvojili dečaka Oskara i devojčicu Avu.

Šarliz Teron-Lepa glumica i oskarovka je sama usvojila dečaka Džeksona u trideset i šestoj godini. Nakon toga usvojila je ćerku Ogust.

Meg Rajan-Američka miljenica, glumica Meg Rajan, ima biološkog sina Džeka, ali je usvojila devojčicu Dejzi iz Kine. Glumica je izjavila da čim je videla Dejzino lice znala je da im je suđeno da budu zauvek zajedno.

Sandra Bulok-Glumica je u tajnosti usvojila sina Luisa nakon što je saznala da ju je suprug Džesi Džejms prevario. Razvela se od supruga i odlučila da usvoji jednog dečaka. Nakon toga usvojila je i ćerku Lajlu.

Izvor B92