Pjevač Fuad Backović Deen, nakon uspješnog singla pod nazivom „Imena mi mog“, autora Almira Ajanovića, predstavio je publici stari evergrin na svoj, dobro prepoznatljiv, način.U pitanju je obrada i videospot za pjesmu „Dao sam ti dušu“ Alena Slavice. Videospot je snimljen na nekoliko lokacija u Kaliforniji, zajedno s manekenkom Emom Golijanin iz BiH sa uspješnom svjetskom karijerom.

“Volio sam tu pjesmu kao dječak i volim je i danas. Interpretacija Alena Slavice ju je učinila zaista posebnom i navela me da pokušam pjesmu donijeti na neki moj način. Pokojni Đorđe Novković je pisao sjajne pjesme i bio jedan od prvih koji je podržao moju karijeru još na samom početku, te sam poželio snimiti nešto iz njegovog sjajnog opusa. Veliko hvala Borisu Novkoviću, koji mi je to i omogućio. Mahir Sarihodžić uradio je jedan vrlo lijep aranžman, te je pjesmu obukao u potpuno novo ruho. Iskreno se nadam da će se dopasti publici”, izjavio je Deen, prenose federalni mediji.

Dodao je da je ovo najava novog albuma i nastavak uspješne saradnje sa “Tempo Digitalom”, koji će, na radost mnogobrojne publike, biti objavljen uskoro.Muzički kritičari su saglasni da je pjesma „Dao sam ti dušu“ često obrađivana, ali da se u Deenovoj obradi osjeti čista emocija, što će zasigurno publika prepoznati.

Izvor Nezavisne