Postoje brojni trikovi, saveti i recepti za mršavljenje. Međutim, često iz nekog razloga nemaju efekte. To je zato što postoje takozvane dijetetske namirnice od kojih dobijate na težini.Namirnice koje uvek treba izbegavati su kolačići, slatkiši, nezdrave masti ili čokolada.Ali, postoje i druge vrste hrane koje su klasifikovane kao „zdrave“ koje ipak doprinose povećanju težine.

Dijetalna pića

Neki dijetalni napici imaju veći unos šećera. Istraživači veruju da kada jedemo ili popijemo nešto slatko, naše telo čeka da uđu kalorije. Al,i kada ih ne primi, telo reaguje tako što se metabolizam usporava, odgovor na insulin se smanjuje, pojavljuje se višak kilograma.

Voćni jogurti

Jogurti sa ukusom voća sadrže veći procenat šećera i masti u svom sastavu od prirodnih. Mnogi ljudi veruju da jogurt pomaže varenju tako što daje telu zdrave bakterije. I dok je to tačno, običan prirodni jogurt će uvek biti najbolji izbor.Aromatizovani jogurti se obično zaslađuju šećerom i/ili kukuruznim sirupom. Dobra alternativa u ovom slučaju bila bi dodavanje svežeg voća prirodnom jogurtu.

Konzervisano voće

Ako se voće pakuje u zatvorene konzerve, onda retko u sopstvenom soku. Često proizvodne kompanije dodaju kukuruzni sirup sa visokim sadržajem fruktoze kako bi im dale ukus i duže zadržale. Dakle, najbolja opcija je jesti voće sveže, a ne konzervirano.

Izvor Direktno.rs