Dino Merlin 10. decembra nastupit će u najvećoj dvorani u Austriji, Wiener Stadthalle, u Beču.Nakon što je Dino Merlin u svega nekoliko dana rasprodao koncerte u Hrvatskoj, Rijeka i Osijek dobili su po još jednu koncertnu noć pored već zakazanih koncerata u Zadru i Varaždinu.S obzirom na izniman interes publike da nakon godina prisilne stanke svjedoči muzičkom doživljaju ovog bh. kantautora, objavljen je i datum prvog koncerta u zapadnoj Evropi u ovoj godini.

Kao prvi umjetnik sa ovih prostora Dino Merlin nastupit će u najvećoj dvorani u Austriji, Wiener Stadthalle, u Beču 10. decembra.Wiener Stadthalle najveći je centar za događaje u Austriji i prema službenoj web stranici jedna od 10 najboljih arena u Evropi sa preko 300 događaja i oko milion posjetilaca godišnje na koncertima svjetskih muzičkih zvijezda, brojnim evropskim i svjetskim sportskim prvenstvima, a 2015. godine bila je domaćin i Evroviziji.

Dino Merlin publici se uvijek potrudi omogućiti novi, neviđeni scenski spektakl, a osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će publika moći uživo čuti i neke od novih hitova “Mi”, “Dođi”, “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte”, “Kako da ti kažem”… koji u samo godinu dana imaju čak više od 80 miliona pregleda na njegovom YouTube kanalu.

U Beču je već nekoliko puta napunio dvoranu Gasometer, a posljednji put ju je posjetio 2018. godine pa njegov povratak u austrijsku prijestolnicu raduje mnogobrojnu publiku koja živi u ovoj zemlji kao i susjednim zemljama zapadne Evrope.Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 29.9. putem službene stranice Wiener Stadthalle.

Izvor Klix.ba