Džoni Dep i Al Paćino će producirati film o Amedeu Modiljaniju, čuvenom italijanskom slikaru koji je preminuo u siromaštvu 1920. godine, ali koji je kasnije postao poznat po svojim slikama aktova sa izduženim licima i udovima.Kako piše Holivud riporter, Al Paćino je još 1980-ih želio da napravi film o pomenutom slikaru zajedno sa čuvenim rediteljem Martinom Skorsezeom, ali su na kraju odustali od projekta.

Za sada, nisu objavljeni detalji o kastingu, ali pošto je Modiljani preminuo u 35. godini, malo je vjerovatno da će Dep ili Paćino igrati umjetnika.Film će biti adaptiran prema drami Denisa Mekintajra “Modiljani”, koja je objavljena 1979. godine.

Radnja je smještena u 1916. tokom kriznog perioda u slikarovom životu, a u njemu se pojavljuju i kolege umjetnici Moris Utrilo i Haim Sutin, kao i pjesnikinja Beatris Hejstings koja je bila Modiljanijeva ljubavnica u to vrijeme.To će biti drugi Depov film koji će režirati, 25 godina nakon njegovog vesterna “Hrabri” iz 1995. godine, u kojem je glumio zajedno sa Marlonom Brandom.

Izvor CDM