Najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk, predstavio je parfem naziva “Burnt Hair” (eng. spaljena kosa) za koji je rekao da je već prodao 10.000 bočica i zaradio milion dolara u samo nekoliko sati.”S imenom kao što je moje, ulazak u posao s mirisima bio je neizbježan – zašto sam se uopće borio protiv toga toliko dugo?” – upitao je Musk na Twitteru.Musk je čak promijenio opis svog profila na Twitteru te se predstavlja kao “prodavač parfema”.

“Aroma odvratne želje” je opis na web stranici njegovog najnovijeg proizvoda, koji košta 100 dolara po boci i trebao bi se početi isporučivati u prvom tromjesečju 2023. godine.”Istaknite se u gomili! Budite primijećeni dok hodate aerodromom”, navodi se u opisu ovog proizvoda.

Musk je parfem pri put počeo reklamirati u septembru. Također, naveo je da se parfem može kupiti pomoću kriptovaluta.Do sad je njegova kompanija Tesla predstavila tekilu vlastitog brenda i par “kratkih hlačica”. Njegova kompanija za izgradnju tunela Boring čija je posljednja vrijednost bila 5,7 milijardi dolara, početkom 2018. prodavala je bacače plamena po cijeni od 500 dolara po komadu, prikupivši 10 miliona dolara. Musk je prodao i 50.000 šešira spomenute kompanije.

Izvor Klix.ba