Reper Kanje Vest našao se u središtu skandala zbog svojih antisemitskih ispada na društvenim mrežama te je izgubio saradnje vredne miliona, sa njegovim najvećim sponzorima.Osim što je izgubio sponzore, Kanje bi se mogao uskoro naći i u pravoj financijskoj krizi, s obzirom da je Forbs objavio da je njegovo bogatstvo naglo sa 1,5 milijardi dolara, spalo na 400 miliona.

Ipak, reperovi verni obožavatelji pokrenuli su ‘GoFundMe’ račun na kojem su započeli prikupljanje donacija kako bi Kanje ponovno postao milijarder! Ipak, to im u startu baš i nije pošlo za rukom s obzirom da su dve od tri napravljene stranice zajedno prikupile oko 30 dolara, a treća nije prikupila ni jedan!Podsećanja radi, tokom oktobra, Instagram nalog Kanjea Vesta je bio delimično blokiran, a njegov Tviter nalog zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskim.

Sve se zakuvalo kada se reper nedavno na modnoj reviji u Parizu pojavio u majici sa sloganom “Životi belaca su vredni”. Inače, to je slogan kojim se koristi američka krajnja desnica, a izmenjeno je ime pokreta u “Životi crnaca su vredni” – koji se bori protiv rasizma prema crnačkom stanovništvu.Nakon toga ga je napustio i jedan od vodećih sponzora, brend Adidas.
Izvor 24sedam