“Street View” je jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti, što ga čini savršenom alatkom za sticanje ranog utiska o sledećoj destinaciji za putovanje ili jednostavno istraživanje sveta iz udobnosti svoga doma. Iako aplikacija Google Maps već dugo nudi korišćenje Street View funkcije, korisnicima je bila dostupna i posebna Street View aplikacija za Android i iOS uređaje.

Google se o ovome nije zvanično oglasio. U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila pregršt obaveštenja o gašenju, koje su primetili stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija. U obaveštenjima se podstiču korisnici da pređu na Maps i navodi se da će samostalna aplikacija biti ugašena 31. marta 2023. godine, piše SmartLife.

Iako korisnici neće izgubiti previše funkcionalnosti zbog ove odluke, gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Photo Paths funkciju koja je predstavljena prošle godine. Photo Paths funkcija je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvek nije dokumentovala.

Izvor 24 sedam