Hrvatski glumac igra člana tima u borbi protiv smrtonosne organizacije koja pomoću vremenske mašine želi da izmeni događaje iz prošlosti i uništi Ameriku kakvu znamo.”Bezvremeni” je avanturistička serija u kojoj misteriozni kriminalac ukrade tajnu vremensku mašinu sa namerom da uništi Ameriku tako što će joj promeniti istoriju. Jedinu nadu čini tim sačinjen od naučnika Rufusa (Malkom Baret), vojnika Vajata (Met Lanter) i profesorke istorije Lusi (Ebigejl Spenser). Oni moraju da naprave prototip mašine i odu u prošlost u vreme dešavanja kritičnih događaja. U prvoj sezoni njima je za petama bio begunac Garsija Flin (Goran Višnjić), koji im sada postaje neočekivani saveznik. U drugoj sezoni oni udružuju snage ne bi li uništili „Ritenhaus“, smrtonosnu organizaciju koja želi da izmeni događaje i koja je postavila tajne agente kroz vreme. Pazeći da ne utiču na prošlost, odlaze u 1692, 1917, 1941, 1981. i mnoge druge značajne godine gde sreću Mariju Kiri, Hedi Lamar, Vilijama Hersta, mladog Dž. F. Kenedija…Druga sezona je bolja od prve, smatra Goran Višnjić, kojem je ukazana velika čast da igra u još jednoj sezoni uspešnog projekta.- Likovi su prizemniji, racionalniji. Radnja je inteligentnija, ali i zabavnija – kaže hrvatski glumac.

U prvom ciklusu igrao je pripadnika NSA (Nacionalne agencije za bezbednost) u bekstvu, sada se pridružuje glavnim junacima u pokušaju da zaustave „Ritenhaus“.- Njihovi interesi se konačno usaglašavaju jer shvataju da jure iste ljude. On će pokušati da održi takav odnos. Da li će da pametuje? Naravno da hoće! Da li će da tera po svome i da živi na ivici? Da, ali u timu mora da bude neko tako nepredvidiv da bi stvari bile zanimljive. S njim se nikad ne zna – otkriva Višnjić.Glumac je uživao da u drugoj sezoni prikaže sasvim različitu stranu svoga lika u odnosu na prvu, gde je bio negativac.- Sličnu ulogu imao sam i u seriji “Crvena udovica”. Bio sam loš momak koji, zapravo, radi mnoge dobre stvari i tako štiti glavne junake. Uvek je zabavno igrati takve likove jer svaki novi scenario (za novu epizodu) donosi vam nešto potpuno neočekivano. Možda ste ga mrzeli u prvoj sezoni, sada ćete se osećati mnogo bolje – poručuje Višnjić.

“Bezvremeni” su imali neobičnu sudbinu. Serija je prvo otkazana posle prve sezone uprkos solidnoj gledanosti, navodno zbog visokih troškova produkcije (svaka epizoda smeštena je u drugi period). Onda je, tri dana kasnije, vraćena u život nakon burne reakcije fanova. Posle snimljenih 10 epizoda druge sezone, opet je objavljeno da je otkazana, ali će 20. decembra u SAD biti emitovano dvodelno finale – samo za najokorelije poštovaoce.- Retko kada imate priliku da se oprostite od obožavatelja na ovakav način jer ove dve epizode su napisane specijalno za njih. Dok sam čitao scenario podilazili su me žmarci, kunem se – izjavio je Višnjić za američke medije.Hrvat je jedan od najuspešnijih glumaca sa ovih prostora kada je o Holivudu reč. Slavu je stekao likom dr Kovača u “Urgentnom centru”, gde je igrao 10 godina, a partneri su mu u raznim ostvarenjima bili i Sandra Bulok i Nikol Kidman (Praktična magija), Hali Beri (Seme života), Rada Mičel i Rade Šerbedžija (Crvena udovica), Danijel Krejg (Muškarci koji mrze žene), Donald Saderlend (Bez granica), Juan Mekgregor (Početnici), Dženifer Garner (Elektra)…

Izvor Blic