Poslednja stvar koju želimo kada se šminkamo je da na kraju izgledamo starije nego što jesmo, a pogrešan način šminkanja lako do toga može da dovede.Korisnica društvene mreže Tik Tok i stručnjak za negu otkrila je koje greške dovode do ovoga i šta tačno treba da izbegavamo.

Asta je rekla da je prva greška pogrešan oblik obrva, zbog čega nam oči izgledaju umorno i spušteno. NJen profesionalni savet je da ne povlačite obrvu dole, kao da i da ne treba da budu previše tamne.Zatim se fokusirala na oči. Ističe da ajlajner koji je predebeo ili prekratak takođe može da učini da vaše oko izgleda mnogo manje. Pravi način da to uradite je da nanesete tanju liniju koja ide ka gore ka spoljašnjem uglu oka.

Treća stavka odnosila se na način nanošenja rumenila. Naime, ispostavilo se da su neke navike zapravo pogrešne.-  Treba da izbegavate nanošenje rumenila na jabučice obraza kada se smejete, jer bi moglo da izgleda drugačije kada se ne smejete – savetuje ona.Asta je rekla da je pravi metod nanošenje bronzera i rumenila više na jagodicama da bi se napravio efekat podizanja.

Izvor Novosti