Stanovnici i posjetioci slovenačke obale svakodnevno mogu da vide filmske zvijezde.Akcioni triler “Our Man from Jersey”, u produkciji Nefliksa, snima se u centru Pirana.U snimanju učestvuju poznate holivudske zvijezde, među kojima su glumica Hale Beri i glumac Mark Volberg, piše N1 Slovenija.Mnogi stanovnici i posjetioci grada uspjeli su da fotografišu Marka Volberga, a neki su se i slikali sa njim.Stanovnici malo manje srijeću Hale Beri. Prepoznatljivost poznatih ličnosti komplikuje i to što imaju dvojnike.

Visokobudžetni film „Our Man from Jersey“ najveći je inostrani projekat te vrste u Sloveniji.Samo dio filma biće sniman u Sloveniji, a prema očekivanjima, izdaci za ovaj dio biće veći od 10 miliona eura, rekla je za N1 direktorka Slovenačkog filmskog centra Nataša Bučar.U potragu za lokacijama snimanja uključeni su producenti, reditelji i scenografi.

Odluku donose nakon obilaska lokacija, objasnio je reditelj i scenarista i predsednik Društva slovenačkih reditelja Matevž Luzar.Prednost Pirana u ovom slučaju je i to što se radnja filma zapravo dešava u ovom primorskom gradu.Zbog snimanja u Piranu važi poseban režim saobraćaja, a veliki dio je zatvoren zbog akcionih scena.Ostali detalji nisu poznati jer su učesnici morali da potpišu ugovor o tajnosti. Filmska ekipa će u Piranu boraviti do 4. oktobra, kada će otputovati u Rovinj.

Izvor CDM