Svi volimo komplimente i svakom prija da mu neko uputi poneku lijepu riječ. A iako vlada mišljenje da su žene te koje najviše uživaju u njima, jedno istraživanje pokazuje da to baš i nije tako.Naime, možda će vas ovo iznenaditi, ali istraživači su otkrili da se zapravo muškarci komplimentima raduju mnogo više od žena.Takođe, otkriveno je i da oba pola povremeno znaju da odbiju komplimente.

Tačnije, 52 odsto žena i 37 odsto muškaraca komplimente povremeno ne prihvata. Do toga uglavnom dolazi kada se neko ne osjeća prijatno ili kada ne želi da bude u centru pažnje.Anketa koja je sprovedena otkrila je i šta je potrebno reći da bi se sagovornik osjetio lijepo i prijatno. Kada su u pitanju muškarci, tri rečenice će im provjereno izmamiti osmjeh na lice.Nećemo vas držati u neizvjesnosti, već ćemo vam odmah reći da vole komplimente na račun izgleda i godina, ali i one koji se odnose na njihovu inteligenciju.

Djeluješ jako inteligentno”

“Izgledaš srećno”

“Izgledaš dobro za svoje godine”

Ovo su rečenice koje nijednog muškarca, ako je sudeći po ovom istraživanju, neće ostaviti ravnodušnim, tako da… znate šta vam je činiti ukoliko nekog od njih želite da usrećite.

Izvor Kolektiv.me