Kasno sinoć objavljen je prvi trejler za nadolazeći film Hju Džekmena i Laure Dern, iščekivani materijal nosi naziv “Sin”.Film je napisao Florian Zeler i prvi je projekt Oskarom nagrađenog scenariste nakon “Oca”. Zeler je napisao scenario zajedno s britanskim dramatičarem Kristoferom Hamptonom, koji je također bio koscenarist “Oca”.

U nadolazećem filmu glume Džekmen, Dernova, Vanesa Kirbi i Zen Mekgrat. Pridružuje im se legendarni Ser Entoni Hopkins, koji se ponovno ujedinio sa Zelerom u drami, a prethodno je osvojio Oskara za najboljeg glumca za svoju ulogu u “Ocu”.

Džekmen glumi Pitera, oca koji se bori sa svojom prošlošću dok se njegov problematični sin tinejdžer Nikolas (Mekgrat) useljava dvije godine nakon razvoda od bivše supruge Kejt (Dernova).

Prema sinopsisu, Nikolas je “uznemiren, distanciran i ljut, mjesecima izostaje iz škole. Piter nastoji biti bolji otac, pokušavajući pomoći svom sinu s intimnim i instinktivnim trenucima porodične sreće. Ali težina Nikolasovog stanje postavlja porodicu na opasan kurs.”

(Digital Spy)