Neka odevni predmeti nisu preporučljivi ni u dvadesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci upozoravaju na male „zamke“ u koje možemo da upadnemo.Dame koje su prešle pedesetu poslednje što žele je da garderobom „dodaju“ godine, a određeni modeli, ali i boje čine da izgledamo starije nego što jesmo.Svi znaju svoju omiljenu boju: može biti ljubičasta, žuta, crvena, plava. Crnu nekako svi nosimo, a posebno u elegantnim prilikama i onda kada želimo da prikrijemo nedostatke. Ipak, stilistkinja iz Velike Britanije Melisa Lund savetuje žene preko 50 godina da izbegavaju garderobu u crnoj boji jer nas čini starijima. Pored nijansi senfa i masline, crna se pridružila bojama koje ne idu na ruku ženama koje su u određenom životnom dobu.

„Crna boja stvara senke na licu koje znakove starenja, bore i podočnjake, čine vidljivijim. Izgledaćete umorno i starije nego što jeste“, tvrdi Melisa i ističe da sa godinama, boja kože, kose i očiju postaje svetlija, što uz crnu odeću samo naglašava sve nepravilnosti na licu.  Ona savetuje da crnu nosimo samo uz neku drugu boju, ali da izbegavamo potpuno crno od glave do pete.„Žene preko 50 godina će izgledati mnogo bolje u smeđim bojama – od toplih i svetlih nijansi do hladnijih i dubljih“, tvrdi Melisa i savetuje da se visoke potpetice zamene udobnim mokasinama, prenosi Lepa i srećna.Ipak, Monika Beluči obožava da nosi crno iako ima punih 58 godina. Umesto sati koje bi provela u teretani, ona bira da nosi crnu odeću i od tog svog pravila retko odstupa.

„Ja sam kao zrela kruška, divno zrela i puna slasti. Odlazak u teretanu za mene je neizvodljiv.Trebalo bi da ustanem u pet ujutro da bih počela da vežbam u šest u teretani! Nije vredno toga. Umesto toga, nosim crnu odjeću. Mnogo je lakše, a i zabavnije“, rekla je svojevremeno lepa glumica kojoj je plivanje omiljena aktivnost.

Izvor Krstarica