Neispavani ste, predugo ste bili pred računarom ili jednostavno imate tamne podočnjake, trebate znati da postoji način da se oni neutrališu.Za razliku od korišćenja klasičnog korektora u boji kože, upotreba nijanse za korekciju boje u komplementarnoj boji će u osnovi da neutralizuje sve nedostatke koje želite da sakrijete.

Naime, pravilo je da suprotne boje poništavaju jedna drugu. Zeleni korektor poništava crvene krugove, ljubičasti korektor umanjuje žute, a narandžasti korektor brine o plavim podočnjacima. Tako da, ukoliko imate tamno plave podočnjake, odlučite se za korektor narandžaste boje ili boje breskve, jer je narandžasta na suprotnoj strani od plave. Svetlijim tonovima kože odgovaraće nijanse breskve, dok će tamnijim biti bolje narandžaste nijanse.

Ipak, od izuzetne važnosti je da pre nanošenja korektora pravilno pripremite kožu za šminkanje. Naime, šminkanje započnite hidratacijom, bazom za nanošenje korektora. Jer, ako koža nije hidratizovana, svakako će izgledati umorno i beživotno i tu vam nikakav korektor ne može pomoći.

Izvor Krstarica