Oko toga ko više troši, rasprave se vode već dugo. Žene troše više od muškaraca samo kada su u pitanju određeni proizvodi. Sa druge strane, muškarci troše više kada je u pitanju sport. Muškarci su, izgleda, novi prekomerni potrošači ,u našem društvu. Zapravo, muškarci koji imaju manje od 28 godina opsednuti su trošenjem.S druge strane, žene za uređenje doma na godišnjem nivou troše skoro duplo više od muškaraca. Muškarci imaju totalno drugačije prioritete kada se radi o uređenju doma.

Pa, ipak, kada je reč o šminki, kremama, kupkama, depilaciji, noktima… spisak ide u nedogled i uglavnom je “na strani” žena. Vrlo je moguće da žena na godišnjem nivou daje od 400 do 500 evra na proizvode za ulepšavanje i za ličnu higijenu. Muškarci, i to oni koji koriste više od sapuna i brijača, godišnje potroše oko 200 evra i manje na iste stvari.Kada je reč o garderobi, onda je tu trošenje jednako podeljno između žena i muškraca. Žene su, ipak, dominantnije kada se radi o kupovini modnih dodataka: kaiševa, tašni, šubara, ešarpi što sve doprinosi povećoj potrošačkoj korpi jedne žene. Muškarci na ovu stavku gledaju drugačije. Naime, oni čim dobiju platu odmah posete butike i obnavljaju svoju garderobu tako da odjednom potroše onoliko koliko bi jedna žena u više navrata.

I, ovo je deo gde muškarci preovladaju. Naime, muškraci su ovisni o kupovini tehnike. Moguće je da muškarac na mesečnom nivou uvek nađe izgovor da kupi nove slušalice ili novi tablet. Kod žena je to drugačije, one uglavnom nešto od tehnike kupe svakih šest meseci.

Izvor Krstarica