Kantarionovo ulje dolazi iz biljke koja je u narodu još poznata pod imenom Gospina trava, te se kaže da ne postoji oboljene kako fizičko tako ni psihičko, a da ga ovo ulje ne može izliječiti. Od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do depresije, kantarionovo ulje će se pobrinuti za ono što vas muči.

Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima uticaj zato što usklađuje nivo hormona seratonina i dopamina.

KOŽNI PROBLEMI

Kantarionovo ulje odličan je izbor kao lijek za kožne probleme, zbog toga što djeluje antibakterijski, rane će brže zarasti dok možete i liječiti opekotine prvog stepena. Ali ne savjetuje se da se koristi kada idete da se sunčate, jer može da poveća šansu od crvenila kože i opekotina. Na koži se koristi tako da se na određeno mjesto namaže, ali nemojte ga stavljati na one rane koje još krvare.

PROBAVNE TEGOBE I UPALE

Može da se koristi i kada vas boli stomak, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega, kao i protiv dijareje.

MASAŽA

Kantarionovo ulje izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok čaj od gospine trave, je izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

UKLJEŠTENI ŽIVCI

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dve do tri kapi kantarionovog ulja stavite u dvije kašike maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mjesto svaka tri sata.

UHOBOLJA

Kantarianovo ulje pomaže i kod uhobolje, a možete ga upotrijebiti samostalno, odnosno jednostavno nakapati u uho i zatvoriti uho komadom vate. Ističe se kako kantarianovo, kao nijedno drugo ulje, ne stavljate u uho ako već postoji iscjedak, jer može pogoršati situaciju.

Izvor Nezavisne