Cijene parfema mogu biti paprene. Ukoliko ste do sada bili iznenađeni onima koje se od kreću od po nekoliko stotina evra, koliko u prosjeku vrijedi kvalitetniji miris, sada se spremite za novi šok.Naime, zvanično najskuplji parfem na svijetu je popularni “Shumukh”, čija jedna bočica košta nevjerovatnih 1,29 miliona dolara.Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda kao parfem na čijoj se bočici nalazi najviše dijamanata na svijetu, tačnije 3.500 njih. Napravio ga je Asgar Adam Ali, vlasnik luskuzne kompanije “Nabeel Perfumes”. Prvi put je predstavljen 2019. godine u Dubaiju.

“Shumukh” sadrži i bisere, kao i 2,5 kilograma 18-karatnog zlata i 5,9 kilograma čistog srebra. Da bi on bio napravljen trebalo je više od 490 pokušaja. Napravljen je od ulja ouda iz Indije, ambera, sandalovine, čistog ulja turske ruže, pačulija i tamjana.Miris ovog parfema na koži u prosjeku traje više od 12 sati. Ukoliko ga nanesete na tkaninu, može trajati i do 20 dana, što je potpuno nevjerovatno.

S tako vrtoglavom cifrom “Shumukh” je sa trona je odmah svrgao “Golden delicious”, kompanije DKNY, čija je vrijednost procijenjena na milion dolara.Flašica parfema sadrži 2.909 dragocjenih kamenčića, odnosno 183 žutih safira, 2.700 belih dijamanata, veliki ovalni safir sa Šri Lanke, 15 pink dijamanata iz Australije, 4 rose-cut dijamanta, specijalni tirkizni turmalin iz Brazila, ovalno sečeni rubin, kruškoliki roze dijamant i besprekorni žuti dijamant. Svaki dragi kamen je ručno nanesen, prenosi Kurir.

Izvor Nezavisne