Žene su veoma osećajne generalno, a kada je reč o njihovom izgledu, to se odražava u još većoj meri.Pa zato morate biti pažljivi šta i kako ženama govorite o njihovom izgledu, jer samo možete sebi da napravite komplikacije, čak i ako je sve dobronamerno.Teško je razumeti, ali je dovoljno da ne upotrebljavate nekoliko fraza koje mogu da ih uvrede.Zapamtite sledeće:

“Zašto ne počneš da vežbaš?“

Čak i ako primetite da neka devojka ima mali višak kilograma, nemojte joj odmah davati znak da treba da počne da mršavi.Ovu frazu žene shvataju uvredljivo i njom napadate njihovo samopouzdanje.Bolje pitajte da li želi da vam se pridruži jer ste vi odlučili da vežbate.

“Ne znam da li ti je taman, uzmi veće“

Možda ovim niste želeli da je uvredite i dobronamerno ste je savetovali da uzme odeću većeg broja, za njeno dobro.Ali, žene ovo shvataju kao uvredu, pa na žalost, morate da smislite neki blaži način da to kažete u zavijenoj formi.

“Zašto si se toliko našminkala?“

Čak i ako se obično ne šminka i odjednom je rešila da napravi neku promenu na sebi, ne morate da postavljate glupa pitanja.Poželela je da poboljša svoj izgled, pa je pohvalite, prenosi crnobelo.rs.

“Izgledaš baš umorno“

Ako vidite da nešto nije u redu i da ona ima previše obaveza, radi do kasno i potpuno je normalno da je premorena, ne morate da dolivate ulje na vatru i da pogoršavate situaciju.Umesto da joj kažete da izgleda umorno (u prevodu – loše), opustite je, izmasirajte je, skuvajte ručak za nju, kupite nešto što je raduje i slično.

“Tvoja drugarica izgleda sjajno, zar ne želiš frizuru poput njene?“

Da, možda njena drugarica izgleda savršeno, ali nikada ne smete da ih upoređujete i da kažete da izgleda bolje od nje.Svaki predlog za promenu izgleda, a samo zato da bi izgledala kao neko drugi, nepravedan je.

“Isto kao moja bivša”

Upoređivanje sa bivšom devojkom na bilo koju temu? Bolje bežite što dalje.

Izvor Direktno.rs