Konvoj automobila brenda “DŽip” /Jeep/ krenuo je danas iz Sarajeva ka Rimu po olimpijski plamen koji će donijeti na stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje će 10. februara svečano biti otvoren zimski Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/.Karavan je rano jutros krenuo iz Sarajeva i trenutno prolazi kroz Hrvatsku, rekao je Srni jedan od učesnika. Brend “DŽip” je dijamantski sponzor EJOF-a 2019, a marketing menadžer ove kompanije Aleksandar Stijaković rekao je da bi konvoj “džipova” u Rim trebalo da stigne sutra, gdje će na zvaničnoj ceremoniji gradonačelnik italijanske prijestonice i predstavnici Olimpijskog pokreta predati plamen delegaciji EJOF-a 2019, nakon čega će konvoj krenuti nazad za Sarajevo.

“Konvoj će sačinjavati svi modeli `DŽipa` koji imaju pogon na sva četiri točka. Veoma nam je drago što je `DŽip` brend koji će plamen donijeti u Sarajevo, posebno iz razloga što smo mi fokusirani na ovaj pogon. Istakao bih da su Jahorina i Bjelašnica prirodno okruženje `džipa` i smatram da se tamo najbolje pokazao”, rekao je Stijaković novinarima. Stijaković je dodao da je “DŽip” danas sinonim za ofroud /offroad/ vožnju za bilo koje terene.
“Očekujemo da će konvoj tokom svog puta privući dosta pažnje, te da će i građani primjetiti da promovišemo sportski duh i avanturizam među mladima i mislim da su `DŽip` i EJOF za to idealna kombinacija”, naveo je Stijaković.

Prema njegovim riječima, tokom putovanja biće napravljena i reportaža o putu olimpijskog plamena od Rima do Sarajeva, a od 9. do 16. februara “DŽip” će na Jahorini i Bjelašnici imati svoju postavku sa mnoštvom zanimljivih aktivnosti za posjetioce. Na EJOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja – prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Izvor Srna