Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine igraće u Grupi J zajedno sa selekcijama Italije, Finske, Grčke, Jermenije i Lihtenštajna.Odlučeno je ovo voljom žrijeba obavljenog danas u Dablinu, kojem je prisustvovala i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH predvođena predsjednikom Elvedinom Begićem i generalni sekretar Jasminom Bakovićem.Umjesto selektora “zmajeva” Roberta Prosinečkog, koji se još uvijek nalazi na bolničkom oporavku nako operacije, u Irsku je otputovao njegov prvi pomoćnik Gordan Ciprić, te tim menadžer Darko Ljubojević.

Fudbalska reprezentacija Srbije put na Euro tražiće u Grupi B zajedno sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.Aktuelni svjetski vicešampion Hrvatska svrstana je u Grupu E. Protivnici “vatrenim” biće Vels, Slovačka, Mađarska i Azerbejdžan.Žrijeb je bio poludirigovan pa tako između ostalog u istu grupu nisu mogle biti uvrštene selekcije Španije i Gibraltara, BiH i Kosova, Srbije i Kosova, Jermenije i Azerbejdžana, te Rusije i Ukrajine.Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentzacije iz svake grupe. Preostala četiri učesnika Prvenstva Starog kontinenta biće poznata nakon plej ofa u kojem će nastupiti pobjednici grupa UEFA Lige nacija.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dablinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glazgovu (Škotska).Evropsko prvenstvo počet će 12. juna 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. jula na “Vembliju” u Londonu.