Džindžer Alden je bila poslednja ljubavnica Elvisa Prislija, a upravo ga je ona pronašla mrtvog u kupatilu. Nakon godina ćutanja, otkrila je istinu o njihovom odnosu.U periodu koji je usledio posle Elvisove smrti, Džindžer Alden je retko govorila o svojoj vezi sa pevačem. Neki detalji o njegovim poslednjim danima javnosti su postali poznati tek u velikom intervjuu koji je dala 2002.Svet je tada saznao kako su izgledali poslednji sati slavnog pevača, koje su mu bile poslednje reči, ali i kako je izgledalo živeti sa kraljem rokenrola.

Poslednja Elvisova ljubav

Kada su se upoznali Džindžer je imala 20, a Elvis 41 godinu. Njena sestra bila je Mis Tenesija i Presli je pozvao misicu u svoj dom. Ona je povela i sestre, a kada su se sreli, Džindžer je bila ta koja je očarala slavnog pevača.Uskoro je Elvis počeo da obasipa Džindžer skupim poklonima. Ona je bila tradicionalna devojka koja nije podnosila njegovu zavisnost od droge, lud život koji je vodio, a imala je i dečka u Memfisu. Ipak, on je navaljivao, a njena majka, zagriženi fan pevača, smatrala je da je Prisli u najmanju ruku “dobra prilika”.

I tako je uskoro cela Džindžerina porodica nosila bunde i vozila skupe automobile. Elvis je obećao da će Džindžerinoj majci kupiti i novu kuću, ali ga je u tome sprečila iznenadna smrt.U memoarima “Elvis i Džindžer” Alden se seća prvog puta kada je sa kraljem vodila ljubav. Nije joj skinuo veš, a na sebi je ostavio odeću. Nije verovao da ljudi treba da vide jedno drugo kada su nagi dok se ne venčaju. Posle seksa, poklonio joj je dijamantsku ogrlicu i sat.Elvis je zaprosio Džindžer posle samo tri meseca poznanstva. Desilo se to 26. januara 1977. u njegovom domu Grejslend.

“Znala sam da ga volim i da ne mogu da zamislim život bez njega. Izgledalo mi je kao da ga znam mnogo duže nego samo nekoliko meseci. Verovala sam da sam pronašla svoju srodnu dušu. Naša veza je bila toliko intenzivna kao da je želeo da saznam sve o njemu za kratko vreme”, seća se Džindžer.Elvis ju je zaprosio u kupatilu. Kleknuo je, i na ruku joj stavio dijamantski prsten vredan 70.000 dolara, napravljen od dela njegovog prstena.”Moja ruka se tresla kada me je poveo u spavaću sobu. Podigao je moju šaku, pogledao prsten i samo rekao: “O, čoveče!” seća se Džindžer.

Mračna strana kralja rokenrola

U memoarima, Džindžer otkriva i mračniju stranu kralja rokenrola i tvrdi da ju je Elvis jednom udario. Imao je veliki arsenal oružja u kući, i jedne noći je pucao u televizor i telefon, bacio činiju sladoleda koji je jeo i udario joj šamar, a sve zbog toga što mu je ona rekla da ne bi trebalo toliko da jede.Vikao je na nju, ona je ustala od stola. Ustao je i on i udario je.– Niko ne odlazi od stola dok ja ne kažem – piše u memoarima.

Posle toga se izvinio, a Džindžer se seća da je to uvek radio kada je imao napade posesivne agresije. To je možda i jedan od razloga zbog kojih Džindžer nikada nije pomišljala da ga ostavi.Nastavili su zajednički život, a Elvis je retko izlazio iz kuće. Stalno je jeo, a obroke su mu donosili u krevet. Stalno je bio u pidžami. Nije mogao da zaspi bez tableta koje mu je davala medicinska sestra.Džindžer je bila svedok Elvisovog poslednjeg testamenta. Ipak, ona se u njemu ne pominje.

Devojka koja nije spasla kralja

Upravo je Džindžer bila ta koja je 16. avgusta 1977. godine u ranim jutarnjim satima zatekla Elvisa Prislija mrtvog u kupatilu.”Idem u kupatilo da čitam”, rekao joj je nekoliko sati ranije i ovo su bile poslednje reči kralja rokenrola.Džindžer je ostala u krevetu i uskoro zaspala. Kada se, dva sata kasnije probudila, videla je da svetlo u kupatilu i dalje gori. Upravo je ona bila ta koja je u kupatilu pronašla Elvisa mrtvog nakon srčanog udara i konzumiranja prevelike količine tableta.

Džindžer je pre dolaska hitne pomoći čak pola sata sama pokušavala da ga reanimira.Zvala je pomoć i sobar je dotrčao. Okrenuo je Elvisa na leđa i dao mu veštačko disanje. Ipak, samrtni grč već je počeo.”Bio je crven u licu i nisam mogla da ga probudim. Nisam želela da prihvatim da je mrtav. Bog ga nikada ne bi uzeo tako mladog”, seća se Džindžer.

Izvor Direktno.rs