Svjetski poznati DJ Dejvid Geta (David Guetta) prekinuo je sa manekenkom i glumicom Džesikom Ledon (Jessic Ledon) nakon sedam godina veze. Naime, 54-godišnji DJ i njegova 24 godina mlađa izabranica navodno su odlučili razdvojiti puteve jer su bili previše zauzeti zbog stalnih obaveza i putovanja. Njihovi stilovi života više se nisu podudarali.

Izvor je za strane medije izjavio kako je Dejvid, koji je ljeto proveo na Ibici, stalno vršio pritisak na Džesiku koja je živjela u SAD.- Dejvid se udaljio od Džes i njihovi životni stilovi jednostavno više nisu bili slični. Imaju toliko zajedničkih godina da smo svi oko njih mislili da su stvoreni jedno za drugo, ali nije tako ispalo – rekao je izvor.Ipak, izgleda da postoji nada da će par jednog dana opet dati priliku svojoj ljubavi.

– Nisu u potpunosti prekinuli kontakt pa se neki od nas nadaju da će popraviti stvari – dodao je izvor.Par se počeo zabavljati 2015. godine, a svoju vezu su okrunili tako što je David, umjesto zaručničkog, svojoj partnerici dao “prsten obećanja”, kojim joj iskazuje ljubav i predanost. Učinio je to jer više “ne vjeruje u brak”.

Privlačili pažnju javnosti

Još od početka veze, privlačili su dosta pažnje javnosti, a mnogi su primijetili i kako je Geta “zablistao” uz mlađahnu Kubanku. Iako njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama i dalje stoje, par se nije pojavljivao zajedno od dodjele Gremija u aprilu.Geta, koji je autor brojnih svjetskih hitova, razveo se 2014. od supruge Kati (Cathy) nakon 22 godine braka. Proces se održao sporazumno, a par je ostao u dobrim odnosima zbog djece, sina Elvisa i kćerke Endži (Angie), koje odgajaju zajedno.

David je tokom karijere prodao više od deset miliona albuma, a ranije je priznao da je “jako riskirao” postavši DJ.- Nisam odrastao s novcem i cijeli život sam se bojao biti siromašan. Kada sam izabrao da postanem DJ, to je bio veliki rizik. U to vrijeme nije bilo načina da se obogatite tim zanimanjem. Dakle, kad sam počeo zarađivati, moja je opsesija bila imati kuću u slučaju da se nešto dogodi. Ako muzika ne bude radila, tako bih bar imao gdje spavati – objašnjavao je ranije, ni ne sluteći kakav uspjeh ga čeka.

Izvor Avaz