Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni najavljuju prije podne umjerenu naoblaku. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Očekuje se naoblačenje u drugom dijelu dana koje će lokalno usloviti prolaznu slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab, prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U subotu djelomično vedro, prije podne rijetko može pasti malo kiše u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

Izvor Avaz