Tejlor Svift osvojila je glavnu nagradu na dodjeli godišnjih MTV Video Music Awards za 10-minutnu verziju pjesme iz 2012. “All Too Well” i najavila novi album koji izlazi u oktobru.Pjevačica je zahvalila obožavaocima sa bine Prudenšal centra u Nju Džersiju dok je primala nagradu, 14. VMA u karijeri.“All Too Well” jedan je od starih hitova koje je Svift ponovno snimila nakon spora s bivšom izdavačkom kućom.

“Ne bismo uspjeli da snimimo ovaj kratki film da nije bilo vas, obožavalaca“, rekla je Svift prije nego što je otkrila da će svoj sljedeći album objaviti 21. oktobra.Nazvan „Midnights“, album govori o „13 neprospavanih noći rasutih kroz moj život“, rekla je pevačica u objavi na Tviteru nakon svoje pobjede.Na dodjeli nagrada VMA, portorikanski pjevač Bad Bunny proglašen je za umjetnika godine, a statueta u obliku astronauta Moon Person uručena mu je na njujorškom stadionu Jenki, gdje je održao koncert pred rasprodatim gledalištem.

Bivša zvijezda Dizni kanala Dav Kameron, pjevačica hitova „Breakfast“ i „Boyfriend“, proglašena je za najboljeg novog izvođaa.“Ova je godina bila tako divlja“, rekla je i posvetila nagradu “svoj kvir djeci”.Među ostalim pobjednicima bio je Hari Stajls, koji je dobio priznanje za album godine za „Harry’s House“.Glumac Džoni Dep, kog je svijet zabave izbjegavao tokom suđenja s bivšom suprugom Amber Herd, kratko se pojavljivao tokom ceremonije, s licem digitalno umetnutim u kacigi lebdećeg astronauta.“Potreban mi je posao”, našalio se glumac.

Izvor CDM