Ukleto ogledalo, za koje se veruje da ga je zaposeo duh kapetana sa Titanika, naći će se na aukciji za 11.250 evra.Ogledalo staro 110 godina po legendi jednom godišnje opseda Edvard Džon Smit, što ga je ostavio na toaletnom stočiću u svom domu, pre nego što je otplovio na zlosrećnom brodu.Kapetanovoj služavki Etelvajn ponuđeno je da uzme jedan predmet iz njegovog doma, kada je on potonuo sa brodom, pošto je udario o ledeni breg 14. aprila 1912. godine, kao uspomenu i umesto plate.

Ali, prestravljena služavka rekla je rođacima da još uvek može da vidi lice kapetana Smita u ogledalu sa srebrnim ramom, svake godine na godišnjicu potonuća Titanika.Od tada, ukleto ogledalo je predato Etelvajnovim rođacima i kasnije je otkriveno na imanju preminule u Volverhemptonu, pre nego što je došlo u posed trenutnog vlasnika Dejvida Smita, koji ga je držao u trezoru poslednjih pet godina. Ona (Etelvejn) me uvek prestravi kada kaže da nekada još uvek može da vidi lice kapetana Smita na godišnjicu potonuća Titanika – napisala je Hilda, snaja Etelvajnove.

– Poslednji put je kapetan Edvard Džon Smit video svoje dostojanstveno, maljavo lice, pre nego što je napustio kuću kako bi preuzeo kormilo Titanika, verovatno u ovom istom ogledalu – kaže aukcioner Ričard Vinterton.- Kapetan Smit je sigurno premerio svoj izgled u ovom ogledalu mnogo puta i legenda da se njegovo lice još uvek može videti na svaku godišnjicu potonuća Titanika samo upotpunjuje njegov šarm – dodaje on.

Ko god da bude kupio ovog decembra, moći će da testira legendu na 107. godišnjicu u aprilu – zaključuje on.Očekuje se da ogledalo premaši cifru od 11.250 evra na aukciji u decembru.Uz ogledalo, kupac će dobiti i malu braon kovertu sa ručno pisanom porukom i objašnjenjem o poreklu predmeta.

Izvor Blic