Prema najavama meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Hercegovini preovladavati vedro. U većem dijelu Bosne jutro i dio prijepodneva magla i niska naoblaka, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 14 do 20 stepeni.

U četvrtak jutro pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Od sredine dana postepeno naoblačenje. Poslije podne slaba kiša ili rosulja je moguća u Krajini, a u tokom noći ponegdje i u ostatku Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu 20 stepeni.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne ili tokom noći u Bosni je lokalno moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 20 stepeni.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu 20 stepeni.

Izvor Avaz